Δύο αδέλφια σαρώνουν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς!

Ο Γιάννης είναι φοιτητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ο Γιώργος είναι μαθητής στο 2ο Λύκειο Ιωαννίνων.

Ο Γιάννης και ο Γιώργος Τζαχρήστας είναι οι δύο εκπρόσωποι των Ιωαννίνων –συχνά και της Ελλάδας- σε όλες τις μεγάλες μαθηματικές διοργανώσεις.. Και φυσικά ανάλογα των συμμετοχών είναι τα μετάλλια και οι διακρίσεις.

Αυτή την φορά οι επιτυχίες του Γιάννη και του Γιώργου ήταν σχεδόν ταυτόχρονες, μετά από την συμμετοχή τους σε διαφορετικές μαθηματικές διοργανώσεις.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • giannis

Ο Γιάννης Τζαχρήστας, φοιτητής της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κατέκτησε Χάλκινο Μετάλλιο στη 15η Διεθνή Φοιτητική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEMOUS 2021), που διεξήχθη στον Αγρό Λεμεσού Κύπρου, 19-24 Ιουλίου 2021.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • giorgos

Ο Γεώργιος Τζαχρήστας, μαθητής της Α’ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Ιωαννίνων και αναπληρωματικό μέλος της Εθνικής Ομάδας Μαθηματικών Λυκείων Ελλάδος, σημείωσε την υψηλότερη ελληνική επίδοση στην 62η Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα Λυκείων (IMO 2021) και θα συμμετάσχει επίσημα (ως βασικό μέλος της ελληνικής ομάδας) στην 38η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Λυκείων (BMO 2021).

Και όπως φαίνεται, και οι δύο έχουν μπροστά τους λαμπρό μέλλον και σίγουρα θα φέρουν ακόμη πολλές διακρίσεις.

 

πηγή: https://www.epiruspost.gr/

Απάντηση