Μόνο μέσω του «edupass» η είσοδος των φοιτητών σε Πανεπιστήμια, ΙΕΚ, ΑΕΝ, Κολλέγια, Φροντιστήρια

Μόνο μέσω του «edupass» η είσοδος των φοιτητών σε Πανεπιστήμια, ΙΕΚ, ΑΕΝ, Κολλέγια, Φροντιστήρια & ΚΞΓ

Προσλήψεις στα ΑΕΙ για για τον έλεγχο των πιστοποιητικών των φοιτητών για τη δια ζώσης διδασκαλία – Μέσω της ειδικής πλατφόρμας edupass.gov.gr θα ελέγχεται εάν κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις για φυσική παρουσία σε σχολεία και ΑΕΙ, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή. Τα self-test ισχύουν μόνο για τους μαθητές ενώ για τους φοιτητές και σπουδαστές να είναι κάτοχοι είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε πιστοποιητικού νόσησης είτε βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακών ελέγχων, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην εκάστοτε ΚΥΑ που εκδίδεται και αφορά στα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Η δημιουργία ειδικής πλατφόρμας, της «edupass.gov.gr», μέσω της οποίας θα ελέγχεται εάν κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις για φυσική παρουσία σε σχολεία, Πανεπιστήμια, ΙΕΚ, ΑΕΝ, Κολλέγια, Φροντιστήρια & ΚΞΓ προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Νέο πλαίσιο για ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα “ΑΡΓΟΣ” και λοιπές διατάξεις Υπουργείου Εσωτερικών» που βρίσκεται υπό συζήτηση στη Βουλή.

Πιο αναλυτικά, «μέσω πλατφόρμας πραγματοποιείται ηλεκτρονική επιβεβαίωση πλήρωσης των προϋποθέσεων που απαιτούνται από κείμενη νομοθεσία, για επιτρεπτό φυσικής παρουσίας προσώπων, ανάλογα ιδιότητά τους, εκπαιδευτικές δομές, ανεξαρτήτως τύπου και βαθμίδας, δημόσιες και ιδιωτικές, και καταχωρίζεται αποτέλεσμα επιβεβαίωσης αυτής αυτοτελές αρχείο σύνολο δεδομένων που τηρούνται στις θυρίδες ΕΨΠ σύμφωνα τις Παρ. 3 και 4 του άρθρου 26 του ν. 4727/2020 (Α’ 184).

Η πρόσβαση πλατfόρμα γίνεται σύμφωνα άρθρο 24 του ν. 4727/2020». Παράλληλα, με την ίδια τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στα ΑΕΙ να συνάπτουν συμβάσεις με απευθείας ανάθεση σε ιδιώτες για την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων κατά διασποράς του κορονοϊού.


Πηγή: Foititikanea.gr

Απάντηση