Aπο φέτος ο ηλεκτρονικός φάκελος αξιολόγησης εκπαιδευτικών

 Από φέτος, κάθε εκπαιδευτικός δύναται να καταχωρεί ηλεκτρονικά τις εκθέσεις αυτοαξιολόγησης, τις εκθέσεις των αξιολογητών του αλλά και όποιο άλλο τεκμήριο σχετίζεται µε διενεργούµενη αξιολόγηση

Από φέτος σύμφωνα με το άρθρο 72 του ν. 4823/2021 κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να καταχωρεί σε ηλεκτρονικό φάκελο τις έγγραφες εκθέσεις αυτοαξιολόγησής του, τις αξιολογικές εκθέσεις των αξιολογητών του και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ή τεκμήριο σχετίζεται µε διενεργούµενη αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 72 του ν. 4823/2021 ισχύει:

1. Κάθε εκπαιδευτικός ή µέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) ή του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) δύναται να καταχωρίζει σε ηλεκτρονικό φάκελο, στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή του άρθρου 81 (δείτε παρακάτω*), η οποία είναι προσβάσιµη µέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), τεκµήρια σχετικά µε την επιµορφωτική εμπειρία του ως επιμορφωτή και επιµορφούµενου, το σχετικό µε την παιδαγωγική και τη διδακτική συγγραφικό έργο του, το διδακτικό έργο του, τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά και ερευνητικά προγράμματα, καθώς και κάθε είδους δράσεις που συμβάλλουν στην ποιοτική αναβάθμιση του ρόλου του στην εκπαιδευτική και διδακτική διαδικασία.

2. Η επιστημονική συγκρότηση και η διαρκής επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, όπως αποτυπώνεται στον ηλεκτρονικό φάκελό τους δεν αποτιμώνται αυτόνομα, αλλά συνεκτιμώνται η επίδρασή τους στον τρόπο µε τον οποίο ο εκπαιδευτικός επιτελεί το έργο του και η προστιθέμενη αξία που προσδίδει σε αυτό.

3. Κάθε εκπαιδευτικός ή µέλος του Ε.Ε.Π. ή του Ε.Β.Π. καταχωρίζει στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή του άρθρου 81, το αργότερο μέχρι την οργανωμένη συνάντησή του µε τον αξιολογητή για συζήτηση, σχετικά µε τη διδασκαλία ή το υποστηρικτικό έργο ή πρόγραμμα, που κατέστη αντικείμενο παρακολούθησης, έκθεση αυτοαξιολόγησης, η οποία δύναται να παραπέμπει σε τεκμήρια που έχει καταχωρίσει στον ηλεκτρονικό φάκελό του ή να συνοδεύεται από νέα στοιχεία, που αφορούν στο παιδαγωγικό ή διδακτικό έργο του, προς τεκμηρίωση των απόψεων και ισχυρισμών του.

Στην ειδική αυτή εφαρμογή, την ευθύνη της οποίας έχει η Γενική Διεύθυνση Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και σε συνεργασία µε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία θα λειτουργεί λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των ατόμων µε αναπηρίαθα περιλαμβάνονται οι εξής λειτουργίες:

α) θα τηρούνται οι ηλεκτρονικοί φάκελοι των στελεχών της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και των µελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.)

β) θα καταχωρίζονται οι έγγραφες εκθέσεις αυτοαξιολόγησης των αξιολογούμενων, οι αξιολογικές εκθέσεις των αξιολογητών και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ή τεκμήριο σχετίζεται με διενεργούμενη αξιολόγηση και ο αξιολογητής ή ο αξιολογούμενος επιθυμεί να καταχωρίσει ηλεκτρονικά, καθώς αφορά σε εκκρεμή αξιολογική διαδικασία και

γ) θα υποβάλλονται αντιρρήσεις ή ενστάσεις ή και τα στοιχεία στα οποία ερείδονται, στις περιπτώσεις που προβλέπεται η υποβολή τους ηλεκτρονικά.

* Σύμφωνα με το άρθρο 81 του ν. 4823/2021 προβλέπεται η δημιουργία ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας για τους εκπαιδευτικούς, η οποία θα είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης.

πηγή:alfavita

Απάντηση