Μέχρι σήμερα 12/10 η δημιουργία «Ψηφιακών Θυρίδων» από τα σχολεία

 Nα θέσουν σε λειτουργία τη θυρίδα της σχολικής τους μονάδας στην πλατφόρμα «edupass.gov.gr» άμεσα και το αργότερο έως σήμερα Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021, ζητά από τους Προϊσταμένους και διευθυντές σχολείων με εγκύκλιό της η υφυπουργός παιδείας κ. Ζέττα Μακρή.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο (Εγκύκλιος 126523/ΓΔ4/07-10-2021 του Υπουργείου Παιδείας) σκοπός της πλατφόρμας είναι ο έλεγχος της συνδρομής των νόμιμων προϋποθέσεων για τη δυνατότητα της φυσικής παρουσίας και συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία στις ανωτέρω εκπαιδευτικές δομές στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Σε συνδυασμό με την πλατφόρμα edupass θα ελέγχεται η δυνατότητα φυσικής παρουσίας στο σχολείο στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, διαχειριστής της θυρίδας κάθε σχολικής μονάδας ορίζεται ο Διευθυντής αυτής, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία της θυρίδας της σχολικής του μονάδας.

Αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία δημιουργίας της θυρίδας και τον τρόπο πρόσβασης σε αυτήν περιλαμβάνονται στο «Εγχειρίδιο Χρήσης για Διευθυντές» της πλατφόρμας «edupass.gov.gr»

Το Εγχειρίδιο Χρήσης είναι διαθέσιμο: α) στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ όπου έχει επίσης αναρτηθεί βίντεο με όλες τις σχετικές οδηγίες:https://www.minedu.gov.gr/index.php?option=com_content&view=article&layout=edit&id=50310 και

β) στον σύνδεσμο https://thyrides-edu.services.gov.gr/

Οι Διευθυντές οφείλουν ακολουθώντας τις ανωτέρω οδηγίες να δημιουργήσουν και να θέσουν σε λειτουργία τη θυρίδα της σχολικής τους μονάδας το αργότερο έως σήμερα Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021.
Πηγή : ΔΔΕ Φλώρινας

Απάντηση