Εσπερινά Λύκεια: «Δικαιωνόμαστε πριν συζητηθεί η προσφυγή μας»

Για το λόγο αυτό είχαμε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο και θα εκδίκαζε αύριο την υπόθεση, ωστόσο στην πορεία ενημερωθήκαμε για την εν μέρει ευχάριστη έκβαση του αγώνα μας, ο οποίος όμως δε σταματά εδώ, αλλά συνεχίζεται στο μέρος που αφορά την ελάχιστη βάση εισαγωγής, αναφέρει η ανακοίνωση των Εσπερινών ΓΕΛ.

Η ανακοίνωση

Αν και καθυστερημένα είχαμε τη χαρά να πληροφορηθούμε πως μέσα στον Αύγουστο και μετά από τις πιέσεις που ασκήσαμε τόσο σε κοινοβουλευτικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εξέδωσε συμπληρωματική απόφαση της προσβαλλόμενης από εμάς απόφασης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία δικαίωσε εν μέρει τον αγώνα μας προβλέποντας ότι και για φέτος οι υποψήφιοι από τα Εσπερινά Λύκεια θα έχουν την ευκαιρία να φοιτήσουν στα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τουλάχιστον με το δικαίωμα εισαγωγής σε ποσοστό 1% .

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με το νόμο της κ. Κεραμέως πέρα από την θεσμοθέτηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, για την οποία συνεχίζουμε τον δικαστικό μας αγώνα, δεν προβλεπόταν η εισαγωγή των μαθητών των μαθητών των Εσπερινών Λυκείων σε ποσοστό 1% των θέσεων των υποψηφίων για τα ελληνικά Πανεπιστήμια και έτσι, χιλιάδες εργαζόμενοι μαθητές, εν μέσω πανδημίας, ήρθαμε έτσι περαιτέρω σε δύσκολη θέση και χωρίς προοπτική εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Για το λόγο αυτό είχαμε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο και θα εκδίκαζε αύριο την υπόθεση, ωστόσο στην πορεία ενημερωθήκαμε για την εν μέρει ευχάριστη έκβαση του αγώνα μας, ο οποίος όμως δε σταματά εδώ, αλλά συνεχίζεται στο μέρος που αφορά την ελάχιστη βάση εισαγωγής. Ευχαριστούμε τους φορείς, τα πρόσωπα και τις πολιτικές δυνάμεις που στάθηκαν εξ αρχής στο πλευρό μας και συνεισέφεραν ώστε να έχουμε αυτή την κατάληξη που δικαιώνει εν μέρει τόσες οικογένειες ανά την Ελλάδα.

Πηγή:  ipaideia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *