Χωρίς δασκάλα μαθητές δημοτικού – Παραμένουν σπίτι για 9 μέρες και χωρίς τηλεκπαίδευση

Αναστατωμένοι είναι οι γονείς των μαθητών της πρώτης τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου στα Άνω Λιόσια, οι οποίοι καταγγέλουν ότι το ένα τμήμα της πρώτης τάξης παραμένει κλειστό εδώ και εννέα ημέρες λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού.

Ένας από τους γονείς καταγγέλει στο Dnews τη σοβαρότητα του προβλήματος τονίζοντας ότι τα παιδιά παραμένουν στο σπίτι χωρίς να πραγματοποιούν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης με αποτέλεσμα οι μαθητές να μένουν πίσω στην διδακτική ύλη, καθώς και το γεγονός ότι αρκετοί γονείς έχουν πιεστεί με κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους, διότι δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά.

Όπως αναφέρουν γονείς των μαθητών «τα παιδιά παραμένουν εδώ και 9 ημέρες σπίτι χωρίς να κάνουν τηλεκπαίδευση. Καποιες μαμάδες επικοινώνησαν με το σχολείο και τους απάντησαν ότι υπάρχει μια περίπτωση το τμήμα να μην ανοίξει καθόλου», καταλήγουν.

Αξιοσημείωτο είναι δε το γεγονός ότι το τμήμα έκλεισε με δυο κρούσματα στους μαθητές, χωρίς δηλαδή να έχει νοσήσει το 51% του τμήματος, προσθέτει ο κηδεμόνας.

Σημειώνεται ότι κενό υπάρχει και στο μάθημα της γυμναστικής καθώς δεν υπάρχει ούτε γυμναστής, το μάθημα κάνει οποιος δάσκαλος έχει ελεύθερο χρόνο. Το Dnews προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους του 1ου δημοτικού ωστόσο η προσπάθεια αυτή κατέστη ανέφικτη.

πηγή:https://www.dikaiologitika.gr/

Απάντηση