Κλειστά σχολεία μέχρι την Παρασκευή στη Φλώρινα λόγω «Διομήδη»

 

 Προβλήματα και κλειστά σχολεία φέρνει στη Φλώρινα η κακοκαιρία «Διομήδης» – Τι αποφάσισαν οι δήμαρχοι της περιοχής

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία για τρεις ημέρες, μέχρι την Παρασκευή, στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, λόγω της κακοκαιρίας «Διομήδης».

Δείτε εδώ την αναλυτική λίστα του alfavita.gr με τα κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Σωτήριου Βόσδου, μετά από τις εισηγήσεις των Δημάρχων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Π.Ε. Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά από την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 έως και την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, λόγω των συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες μέρες.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι τρεις δήμοι της Φλώρινας

Παράλληλα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν πριν από λίγο οι δήμοι Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, μετά από απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης του σεισμού έως κι έξι μήνες, δηλαδή έως και τις 11 Ιουλίου 2022.

Ήταν αίτημα των δημάρχων της ΠΕ Φλώρινας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες στην διαχείριση των προβλημάτων που προέκυψαν από τον σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022 στις παραπάνω περιοχές.

πηγή:alfavita

Απάντηση