Τηλεκπαίδευση: Καμία υποχρέωση των εκπαιδευτικών για εργασία κατά την αναρρωτική άδεια

«Αναρρωτική άδεια σημαίνει ότι δεν έχω καμία υποχρέωση να παρέχω κανενός τύπου εργασία στην υπηρεσία που ανήκω»: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι νοσούντες εκπαιδευτικοί μετά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις Κόπτση για την τηλεκπαίδευση και το live streaming

«Αναρρωτική άδεια σημαίνει ότι δεν έχω καμία υποχρέωση να παρέχω κανενός τύπου εργασία στην υπηρεσία που ανήκω», σημειώνει η Αγωνιστική Παρέμβαση Καθηγητών Περιστερίου, παρέχοντας συμβουλές προς τους διδάσκοντες, μετά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση, ο οποίος κάλεσε τους «ελαφρά νοσούντες» εκπαιδευτικούς να κάνουν τηλεκπαίδευση.

«Καμία υπερωρία δεν υποχρεούμαι να κάνω, εκτός αν εγγράφως με ειδική απόφαση δεν μου επιβληθεί από το οικείο Υπηρεσιακό Συμβούλιο», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί, ενώ υπογραμμίζουν ότι «εξακολουθούν να είναι σε απόλυτη ισχύ 3 [τρεις] αποφάσεις της ΟΛΜΕ για ΑΠΟΧΗ: α] από την τηλεκπαίδευση σε περίπτωση κατάληψης, Β] από την τηλεκπαίδευση από το σπίτι μας, με δικά μας μέσα, Γ]  από κάθε είδους live streaming».

Οι εκπαιδευτικοί καλούν σε περιφρούρηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και καλούν τους συναδέλφους τους να απευθύνονται στην ΕΛΜΕ «για κάθε προσπάθεια παραβίασής τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Καθηγητών Περιστερίου:

Επειδή, μετά το μπάχαλο που δημιούργησε η κυβέρνηση στα σχολεία και μετά την απόλυτη κατάρρευση του “επιτελικού κράτους” τους, γραμματείς, πρόθυμοι, τσιράκια διαφόρων ειδών και τύπων, δηλώνουν ό,τι τους κατέβει, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι όλα τα εργασιακά δικαιώματά μας βρίσκονται σε ισχύ και πρέπει να τα περιφρουρούμε!

Ως εκ τούτου υπενθυμίζουμε:

 

1] Καμιά παραβίαση του διδακτικού μας ωραρίου δεν επιτρέπεται! Δεν αναπληρώνουμε κανέναν και πουθενά! Να προσλάβει το κράτος αμέσως όσες χιλιάδες αναπληρωτές πλήρους ωραρίου χρειάζονται!

2] Αναρρωτική άδεια σημαίνει ότι δεν έχω ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να παρέχω κανενός τύπου εργασία στην υπηρεσία που ανήκω. Όσα ακούστηκαν για αδειούχους που θα κάνουν τηλεκπαίδευση θα ήταν απλώς φαιδρά αν δεν ήταν επικίνδυνα. Ο ανεκδιήγητος γραμματέας του ανεκδιήγητου υπουργείου επιδιώκει άλλους να τους φοβίσει κι άλλους να τους ρίξει στο φιλότιμο. Δεν πέφτουμε στην παγίδα, δεν σκάβουμε το λάκκο μας!

3] Καμία υπερωρία δεν υποχρεούμαι να κάνω, εκτός αν εγγράφως με ειδική απόφαση δεν μου επιβληθεί από το οικείο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

4] Εξακολουθούν να είναι σε απόλυτη ισχύ 3 [τρεις] αποφάσεις της ΟΛΜΕ για ΑΠΟΧΗ: α] από την τηλεκπαίδευση σε περίπτωση κατάληψης, Β] από την τηλεκπαίδευση από το σπίτι μας, με δικά μας μέσα, Γ]  από κάθε είδους live streaming.

Πηγή: alfavita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *