ΗΠΑ: Αποσύρεται σταδιακά η εντολή χρήσης μάσκας στα σχολεία

 Τέσσερις αμερικανικές πολιτείες αποσύρουν την εντολή χρήσης μάσκας στα σχολεία

Αποσύρουν την εντολή χρήσης μάσκας στα σχολεία τέσσερις αμερικανικές πολιτείες, παρά το γεγονός ότι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ εξακολουθεί να έχει σε ισχύ την εθνική οδηγία για χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Το Κονέτικατ, το Ντέλαγουερ, το Νιού Τζέρσι και το Όρεγκον ανακοίνωσαν ότι τις επόμενες εβδομάδες που λήγουν οι υφιστάμενες πολιτειακές εντολές για χρήση μάσκας στα σχολεία, δεν θα ανανεωθούν. Η κάθε κομητεία, ακόμη και το κάθε σχολείο ξεχωριστά θα μπορούν να αποφασίζουν για τα μέτρα περιορισμού διασποράς της πανδημίας στους σχολικούς χώρους.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, σχολιάζοντας τα νέα δεδομένα, είπε ότι η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα τις αποφάσεις του CDC αλλά γίνεται επανεκτίμηση και αναθεώρηση των επιστημονικών στοιχείων σε συνεχή βάση. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι τρεις εκ των τεσσάρων κυβερνητών στις προαναφερθείσες πολιτείες είναι Δημοκρατικοί.

Ανάλογη είναι η στάση και του κυβερνήτη της Καλιφόρνια ο οποίος ανακοίνωσε ότι στις 15 Φεβρουαρίου λήγει η εντολή χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους και δεν θα ανανεωθεί.

πηγή:alfavita

Απάντηση