Οι μαθητές μας διαπρέπουν στη ρομποτική- κατέκτησαν την τρίτη θέση στην Ολυμπιάδα

30 μαθητές από όλη τη χώρα βραβεύτηκαν για την κατάκτηση της 3ης θέσης στην Ολυμπιάδα FIRST Global Challenge 2021 ανάμεσα σε 170 χώρες!

Σε ειδική τελετή που έγινε στο στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Ζακλίν Ντε Ρομιγί» Υπουργείο Παιδείας, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως βράβευσε την ομάδα μας για την κατάκτηση της 3ης θέσης στην γενική κατάταξη της Ολυμπιάδας FIRST Global Challenge 2021 ανάμεσα σε 170 χώρες.

Η ίδια μάλιστα με ανάρτησή της τόνισε:

«Οι μαθητές μας διαπρέπουν στη ρομποτική!

30 παιδιά από όλη την Ελλάδα συνεργάστηκαν, δούλεψαν σκληρά και εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge “Discover and Recover 2021”, κερδίζοντας την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη ανάμεσα σε 170 χώρες, και το χρυσό βραβείο στην κατηγορία της «Υγείας». Τους καλωσορίσαμε σήμερα στο @minedugr για να βραβεύσουμε την προσπάθεια και τη διάκρισή τους σε έναν τομέα – τη ρομποτική – ο οποίος έχει να προσφέρει πάρα πολλά στα παιδιά μας και πλέον διδάσκεται στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς!»

Στη βράβευση από το Υπ. Παιδείας, της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής «First Global Challenge Team Greece», η οποία κέρδισε τρία μετάλλια στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, βρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης:

«Συγχαίρουμε και θα είμαστε κοντά σ΄ αυτά τα παιδιά που σηματοδοτούν το μέλλον για την Ελλάδα της ανάπτυξης και της καινοτομίας που όλοι οραματιζόμαστε και πιστεύουμε»

Τη βούληση της Περιφέρειας Αττικής να στηρίξει έμπρακτα τις προσπάθειες των παιδιών της Ελληνική Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής “First Global Challenge Team Greece“ με στόχο την ενδυνάμωση δράσεων καινοτομίας στη χώρα μας, διατύπωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας την τελετή βράβευση τους από την Υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπ. Παιδείας.

Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απεύθυναν, επίσης, οι υφυπουργοί Παιδείας, Ζέτα Μακρή και Άγγελος Συρίγος. Παρόντες ήταν επίσης ο Γ. Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Αλ. Κόπτσης, ο Γ. Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Απ. Δημητρόπουλος και ο Πρέσβης του Καναδά Μαρκ Άλεν.

Η Ελληνική Εθνική Ομάδα Ρομποτικής “First Global Challenge Team Greece, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία FIRST Global Challenge Award στον τομέα της Υγείας, το ασημένιο μετάλλιο για το project «Πανάκεια» στην κατηγορία FIRST Global Challenge Award και το χάλκινο μετάλλιο καθώς και την 3η θέση στην γενική κατάταξη της Ολυμπιάδας.

H Ελληνική Εθνική Ομάδα Ρομποτικής αποτελείται από 30 μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 14 – 18 χρονών από όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους και απο την Ορεστιάδα!

Απάντηση