Αποβάλλονται Ρώσοι φοιτητές από Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια

 Αποβάλλονται Ρώσοι φοιτητές από Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια Την αποβολή Ρώσων φοιτητών από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια καταγγέλλει η η Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Ρωσία – Το υπουργείο Παιδείας της Γερμανίας αναστέλλει την επιστημονική και ερευνητική συνεργασία με τη Ρωσία.
Αποβολές φοιτητών από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια σε χώρες όπως η Γαλλία, η Τσεχία, το Βέλγιο και άλλες, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία, καταγγέλλει η Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Ρωσία.
Συγκεκριμένα, η Επίτροπος ανέφερε ότι το υπουργείο Παιδείας και Επιστημών της Ρωσίας προχωρά σε λήψη μέτρων για φοιτητές που αποβάλλονται από πανεπιστήμια ευρωπαϊκών χωρών, όπως μετέδωσε το Open. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει δωρεάν σπουδές στα πανεπιστήμια της χώρας για τους φοιτητές που αποβάλλονται.
Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας, Μπετίνα Σταρκ-Βάτσινγκερ, ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή της επιστημονικής και ερευνητικής συνεργασίας με τη Ρωσία, στο πλαίσιο των κυρώσεων για την εισβολή στην Ουκρανία.
«Το υπουργείο μου δυστυχώς – και το τονίζω, δυστυχώς – αναγκάστηκε να σταματήσει τη μακροχρόνια συνεργασία με τη Ρωσία στην έρευνα και την επιστήμη. Παγώνουμε άμεσα κάθε τρέχον και προγραμματισμένο έργο και το αναθεωρούμε», δήλωσε η κ. Σταρκ-Βάτσινγκερ.
Πηγή: Foititikanea.gr

 

Απάντηση