Διάκριση της Σχολής Ευελπίδων στο διεθνή διαγωνισμό δεξιοτήτων Sandhurst

 Στη Σχολή Ευελπίδων απονεμήθηκε το βραβείο της «φονικότερης ομάδας» αφού πρώτευσε μεταξύ του συνόλου των διαγωνιζομένων ομάδων στις βολές με τυφέκιο, πιστόλι και βομβιδοβόλο.
Ο διεθνής διαγωνισμός στρατιωτικών δεξιοτήτων Sandhurst διεξήχθη στις 29 και 30 Απριλίου στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Ακαδημίας West Point των ΗΠΑ. Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 48 ομάδες.
Οι 35 προέρχονταν από ακαδημίες των ΗΠΑ και 13 από άλλες χώρες (Αυστραλία, Βραζιλία, Γερμανία, Γεωργία, Δανία, Ιταλία, Μεξικό, Νότιος Κορέα, Πολωνία, Χιλή, Καναδάς με 2 ομάδες και Ηνωμένο Βασίλειο με 2 ομάδες). Στο διαγωνισμό συμμετείχε και η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με ομάδα αποτελούμενη από δύο αξιωματικούς συνοδούς, ένα καθηγητή Φυσικής Αγωγής και 11 Ευέλπιδες.
Ο διαγωνισμός περιελάμβανε ένα απαιτητικό πρόγραμμα 17 αντικειμένων και Σχολή Ευελπίδων κατέλαβε την 6η θέση στη γενική κατάταξη και την 1η μεταξύ των ξένων χωρών. Στη Σχολή Ευελπίδων απονεμήθηκε το βραβείο της «φονικότερης ομάδας» αφού πρώτευσε μεταξύ του συνόλου των διαγωνιζομένων ομάδων στις βολές με τυφέκιο, πιστόλι και βομβιδοβόλο.
πηγή:i paideia

Απάντηση