Στα “σκαριά” η σύσταση κλάδων ΠΕ κινηματογράφου

Η Επιτροπή Ένταξης Πτυχιούχων σε κλάδους εκπαιδευτικών του ΙΕΠ μετά από αίτημα του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  έχει εισηγηθεί θετικά για τη σύσταση νέου εκπαιδευτικού Κλάδου ΠΕ κινηματογράφου ειδικά για τα καλλιτεχνικά σχολεία.

 

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Δελή, ενώ τόνισε τα εξής:
  • Για την υλοποίηση αυτής της εισήγησης του ΙΕΠ, ώστε να υπαχθεί ο εν λόγω κλάδος στις διαδικασίες επιλογής μόνιμου προσωπικού και να περιληφθεί σε επόμενη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τη γενική εκπαίδευση, το υπουργείο μας με το έγγραφο με αριθμό 136974 ζήτησε από την Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας του ΙΕΠ να προσδιορίσει τις οργανικές θέσεις που μπορούν να συσταθούν ανά καλλιτεχνικό σχολείο για τον κλάδο ΠΕ κινηματογράφου και η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη.
  • Αντίθετα, όμως, ανάλογη εισήγηση της Επιτροπής ένταξης πτυχιούχων σε κλάδους εκπαιδευτικών του ΙΕΠ για τη δημιουργία εκπαιδευτικού κλάδου χορού δεν υπάρχει.
Πηγή: esos.gr

Απάντηση