Μεγάλη επιτυχία στην 26η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 26η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (JBMO) που διεξήχθη στο Σεράγεβο της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης 28 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου.

Μεγάλες επιτυχίες στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (JBMO 2022)

Μετά την επιλογή τριών προβλημάτων τα οποία προτάθηκαν από την Ελλάδα – από τα συνολικά τέσσερα του διαγωνισμού, γεγονός ανεπανάληπτο σε JBMO – έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε τα τελικά αποτελέσματα.

Συγχαίρουμε θερμά την ομάδα των νέων που απέσπασε τέσσερα αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια στη φετινή JBMO! Μας γέμισαν με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια.

Δουλεύοντας σκληρά και συστηματικά τις τελευταίες πέντε-έξι εβδομάδες, μελετώντας ατελείωτες ώρες εν μέσω απολυτήριων εξετάσεων και παρακολουθώντας το εντατικό πρόγραμμα των online μαθημάτων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, έφτασαν σε μια μεγάλη επιτυχία για τους ίδιους και τους γονείς τους, την ΕΜΕ και τη χώρα μας.

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 4η θέση από τις 11 των επίσημων χωρών του διαγωνισμού!

Θερμά συγχαρητήρια και στα παιδιά της Κύπρου, και ιδιαίτερα στο Φίλιππο Ρουβά για το χάλκινο μετάλλιο. Θερμά συγχαρητήρια και στον αρχηγό Ανδρέα Δημητρίου και τον υπαρχηγό Στυλιανό Κουζάρη, οι οποίοι υπερασπίστηκαν σθεναρά τα γραπτά της Κύπρου.

Επειδή μεθάμε ή παρασυρόμαστε πολλές φορές από τα αποτελέσματα τέτοιων διαγωνισμών, ας σημειώσουμε και πάλι πως η συμμετοχή και μόνο σε έναν τέτοιο διεθνή διαγωνισμό είναι τεράστια τιμή και επιτυχία για κάθε διαγωνιζόμενο.

Θέματα και λύσεις του διαγωνισμού

Κείμενο-Φωτογραφίες: Αχιλλέας Συνεφακόπουλος (αρχηγός αποστολής)

 

πηγή: https://www.ma8imatikos.gr/

 

1 σχόλιο

  1. Κ. Μιχαηλίδης

    Υπέροχη προσπαθεια παιδιών που μεσα στο καταιγισμο μηδενικών αξιών, μιας κοινωνιας όπου μόνο η καλοπέραση και η ησσων προσπάθεια επικρατούν, κατάφεραν αυτές τις πρωτιές. Εύγε τους.Εύγε σε όλους που συνεισφέραν.

Απάντηση