Προκήρυξη 1ου Μεταπτυχιακού Προγράμματος του ΠΤΔΕ ΑΠΘ (Χωρίς Δίδακτρα) | 2022-2023

Η Συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Δ.Ε) του Α.Π.Θ. ανακοινώνει ότι δέχεται, για το ακαδημαϊκό έτος 2022–2023, αιτήσεις υποψηφίων για την εισαγωγή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση, Κοινωνία και Παιδαγωγική» που περιλαμβάνει τις εξής κατευθύνσεις:

1η Κατεύθυνση: Ιστορικοκοινωνική Θεμελίωση της Εκπαίδευσης και της Παιδαγωγικής
2 η Κατεύθυνση: Σπουδές για την Αναπηρία

Οι υποψήφιοι/ες για την επιλογή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας αποκλειστικά σε μία από τις δύο κατευθύνσεις. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος δεν επιτρέπεται αλλαγή κατεύθυνσης.

Οαριθμός των εισακτέων ορίστηκε, με απόφαση της Συνέλευσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.), συνολικά σε 20 (10 εισακτέοι στην πρώτη κατεύθυνση και 10 εισακτέοι στη δεύτερη κατεύθυνση).

Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών γίνονται δεκτοί/ες:
  1. Κάτοχοι τίτλων πρώτου κύκλου σπουδών Α.Ε.Ι. (Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.) της ημεδαπής.
  2. Κάτοχοι τίτλων πρώτου κύκλου σπουδών ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής.
  3. Μέλη των κατηγοριών Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π., εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του πρώτου εδαφίου της παρ.1 του άρθρου 34 του νόμου 4485/2017, μπορούν να εγγραφούν ως υπεράριθμο και μόνο ένας κατ΄ έτος εάν ο τίτλος σπουδών και το έργο που επιτελούν στο Α.Π.Θ. είναι συναφή με το αντικείμενο του Π.Μ.Σ.
  4. Απόφοιτοι των Διδασκαλείων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά το φάκελο της υποψηφιότητάς τους στο σύνδεσμο: https://www.eled.auth.gr/studies/postgraduate/master1/application-master1/
από τη Δευτέρα 22/8/2022 έως την Παρασκευή 02/9/2022.

Ο φάκελος υποψηφιότητας περιέχει:

α) αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής,

β) εκτενές βιογραφικό το οποίο περιλαμβάνει στοιχεία για τις σπουδές, την ερευνητική δραστηριότητα, την επαγγελματική ή/και άλλη δραστηριότητα συναφή με την κατεύθυνση του Π.Μ.Σ., επιστημονικές εργασίες, τη γνώση ξένων γλωσσών,

γ) απλή φωτοτυπία του αντιγράφου πτυχίου,

δ) απλή φωτοτυπία της αναλυτικής βαθμολογίας,

ε) πιστοποιητικό αντιστοιχίας από το ΔΟΑΤΑΠ για όσους και όσες προέρχονται από Πανεπιστημιακές Σχολές της αλλοδαπής και στ) αναγνωρισμένα διπλώματα γνώσης αγγλικής (Proficiency) ή γαλλικής (Dalf ή Sorbonne I) ή γερμανικής (Oberstufe) γλώσσας εφόσον υπάρχουν.

Στην περίπτωση αλλοδαπών υποψηφίων απαιτείται πιστοποιημένη γνώση της ελληνικής γλώσσας.

Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες, εδώ.

Τα μαθήματα γίνονται εκ του σύνεγγυς, με φυσική παρουσία.

Στην Ιστοσελίδα: https://www.eled.auth.gr/studies/postgraduate/master1
θα βρείτε:

  1. Αίτηση υποψηφιότητας
  2. Ύλη-Βιβλιογραφία για τις εξετάσεις στην Παιδαγωγική
  3. Ύλη-Βιβλιογραφία για τις εξετάσεις στην Κατεύθυνση «Ιστορικοκοινωνική θεμελίωση της εκπαίδευσης και της Παιδαγωγικής»
  4. Ύλη-Βιβλιογραφία για τις εξετάσεις στις Σπουδές για την Αναπηρία

ΠΗΓΉ: https://www.edweek.gr/

Απάντηση