Το υπ. Παιδείας μετασχηματίζει τα Προγράμματα Σπουδών σε ψηφιακά περιβάλλοντα με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης

Το υπ. Παιδείας μετασχηματίζει τα Προγράμματα Σπουδών σε ψηφιακά περιβάλλοντα με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης.

Με προϋπολογισμό 51.964.405,96 ευρώ

Το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε  μετασχηματισμό των συμβατικών Προγραμμάτων Σπουδών και του εκπαιδευτικού περιεχομένου σε εκπαιδευτικό περιεχόμενο ανοιχτού κώδικα, το οποίο θα είναι διαδραστικό και θα είναι προσβάσιμο σε όλους.

Το ψηφιακό περιεχόμενο θα ενταχθεί σε διαδικτυακό ψηφιακό περιβάλλον στο πλαίσιο του έργου, το οποίο θα διαθέτει δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, δυναμικής ενημέρωσης και θα συνεργεί με τις κοινότητες των εκπαιδευτικών.

Το εκπαιδευτικό υλικό Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πόρων – ΑΕΠ (Open Educational Resources – OER) και το αντίστοιχο αποθετήριό τους,  θα επιτρέψουν τη διαλειτουργικότητα μεταξύ εθνικών και διεθνών συστημάτων. Επιπρόσθετα, οι κοινότητες των εκπαιδευτικών, σε περιφερειακό, τοπικό ή ακόμα και σχολικό επίπεδο, θα μπορούν να συνθέτουν εξατομικευμένες μαθησιακές διαδικασίες, βασιζόμενες στα μαθησιακά αποτελέσματα των Προγραμμάτων Σπουδών και το αντίστοιχο ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο (OER).

Διεθνής διαγωνισμός

Το ΙΕΠ για την υλοποίηση των παραπάνω έχει προχωρήσει  σε ανοικτό διεθνή ηλεκτρονικό  διαγωνισμό.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 51.964.405,96 ευρώ.

Το έργο θα ανατεθεί με το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς, βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής.

https://www.esos.gr/arthra/79349/yp-paideias-metashimatizei-ta-programmata-spoydon-se-psifiaka-perivallonta-me

Απάντηση