Η Ελληνική αθλητική αποστολή στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης

 Στο  Βελιγράδι της Σερβίας ήδη βρίσκεται από σήμερα η Ελληνική αθλητική αποστολή η οποία αποτελείται από 21 μαθητές/τριες-αθλητές/τριες και 10 συνοδούς-προπονητές, προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης που διεξάγεται  από 20-28 Σεπτεμβρίου 2022.

Επισημαίνεται ότι με  επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη συμμετοχή μας από τη αρμόδια Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ., πού είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της χώρας μας στην Διεθνή   Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού (ISF), με την σημαντική συμβολή και  συνεργασία της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και των οργανικών μονάδων που υπάγονται σε αυτή.

Οι μαθητές/τριες  που συμμετέχουν στους αγώνες έχουν κατακτήσει  τις  πρώτες θέσεις  στους Πανελλήνιους Αγώνες ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας-Κύπρου, για το σχολικό έτος 2021-2022, στο άθλημα της Καλαθοσφαίρισης και συγκεκριμένα στους μαθητές το Ιδ. ΓΕΛ <<ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΙΚΕ>> Πάτρας και στις μαθήτριες το Ιδ. ΓΕΛ <<ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ>> Θεσσαλονίκης.

Τους μαθητές πλαισιώνουν ο Αρχηγός κ. Κούτσικος Λάμπρος  Καθηγητής  Φυσικής Αγωγής και μέλος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Κ.Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) , εκπρόσωποι του Υ.ΠΑΙ.Θ., Καθηγητές Φυσικής Αγωγής-προπονητές ,διαιτητές, φυσικοθεραπευτής.

Αύριο Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου ξεκινά το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης με τη συμμετοχή των ομάδων  15 χωρών που συμμετέχουν, ενώ  οι αγώνες ολοκληρώνονται με την τελετή λήξης τη Τρίτη  27 Σεπτεμβρίου 2022.

Απάντηση