Ξεκίνησε το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE για το 2022-2023: 30 υποτροφίες από 15.000€- 25.000€

 Για κάποιους, ορισμένα πράγματα είναι δεδομένα. Η θέρμανση, το φαγητό, το internet, η εκπαίδευση. Δυστυχώς, αυτά δεν είναι δεδομένα για όλους.

Το φθινόπωρο είναι παραδοσιακά η εποχή των φοιτητών. Άλλοι πηγαίνουν για πρώτη φορά στη σχολή τους. Άλλοι ψάχνουν σπίτι στην πόλη όπου πέρασαν και ετοιμάζονται για το νέο κεφάλαιο της ζωής τους. Το πρώτο κεφάλαιο της φοιτητικής τους ζωής. Και όλοι τους ετοιμάζονται να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Υπάρχουν όμως κι άλλοι που ενώ θέλουν να σπουδάσουν, έχουν δίψα για γνώση, έχουν όνειρα και θέλουν να τα κάνουν πραγματικότητα, δυσκολεύονται. Είναι νέοι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν μακριά από την οικογενειακή εστία για να σπουδάσουν στη σχολή που πέρασαν. Παιδιά που ίσως οι γονείς τους δεν μπορούν να τους στηρίξουν για να σπουδάσουν σε μια άλλη πόλη. Και αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τα όνειρα για ακαδημαϊκή πορεία και σπουδές στο αντικείμενο που θέλουν για να φτιάξουν τη ζωή τους.

Το ευτυχές για τα παιδιά αυτά είναι πως δεν είναι μόνα. Πως μπορεί να έχουν την ευκαιρία που ζητούν για να διεκδικήσουν το όνειρό τους να σπουδάσουν και να «χτίσουν» ένα καλύτερο αύριο για εκείνους και την οικογένειά τους.

Η ευκαιρία αυτή έχει και… όνομα: Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE

Η COSMOTE με το πρόγραμμα των υποτροφιών, που πραγματοποιεί τα τελευταία 21 χρόνια, δίνει τη δυνατότητα σε νέα παιδιά να σπουδάσουν για να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με άλλους φοιτητές. Προσφέρει ισότιμη πρόσβαση στη γνώση για όλους.

Είναι ο τρόπος της να βοηθά στην πραγματοποίηση ενός μεγάλου οράματος: ενός κόσμου καλύτερου για όλους. Γιατί ένας κόσμος με ίσες ευκαιρίες για όλους, είναι ένας κόσμο καλύτερος για όλους.

Το πρόγραμμα της COSMOTE προσφέρει, κάθε χρόνο σε πρωτοετείς φοιτητές συγκεκριμένων πανεπιστημιακών σχολών οικονομική ενίσχυση για όσα χρόνια θα σπουδάζουν.

Φέτος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει 30 υποτροφίες:

  • 29 υποτροφίες για συγκεκριμένες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων,
  • 1 υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης»για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

To ποσό υποτροφίας για σχολές τετραετούς φοίτησης, ανέρχεται σε 15.000€, ενώ για σχολές πενταετούς φοίτησης αυξάνεται σε 18.750€. Για την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης», το ποσό ανέρχεται σε 25.000€.

Και δεν είναι μόνο αυτά που προσφέρει η COSMOTE. Για τις καθημερινές ανάγκες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, η COSMOTE προσφέρει σε όλους τους φοιτητές που θα πάρουν υποτροφία laptop και πλήρες πακέτο σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet, καθώς και COSMOTE TV.

«Η γνώση είναι δύναμη και αποτελεί τη βάση για την εξέλιξη και την πρόοδο της κοινωνίας μας. Αυτή τη γνώση επιδιώκουν με όλη τους τη δύναμη οι νέοι φοιτητές, που περνούν τις εξετάσεις για το πανεπιστήμιο και ονειρεύονται έναν κόσμο καλύτερο για όλους. Είμαστε περήφανοι που, για περισσότερο από δύο δεκαετίες, στεκόμαστε δίπλα σε νέους ανθρώπους που ξεπερνούν εμπόδια και με στόχους, όραμα και πάθος κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.

Αν λοιπόν θέλετε να σπουδάσετε και να διεκδικήσετε το δικαίωμά σας στη γνώση και ένα καλύτερο αύριο, δεν έχετε παρά να κάνετε αίτηση για μια από τις 30 υποτροφίες της COSMOTE.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να κάνετε έως και τις 7 Οκτωβρίου στο www.cosmote-scholarships.gr. Εκεί, θα βρείτε και περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα.

πηγή:newsit

Απάντηση