Βίντεο από την εκδήλωση “Τα Μαθηματικά της Τεχνητής Νοημοσύνης”

Στην εκδήλωση, «Τα Μαθηματικά της Τεχνητής Νοημοσύνης», που φιλοξενήθηκε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 στο Θέατρο της Σχολής Μωραΐτη, στο Παλαιό Ψυχικό, ο Πέτρος Δελλαπόρτας, καθηγητής Στατιστικής στο University College London και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ιδρυτικό μέλος επίσης της ομάδας ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ, συζητά με τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, καθηγητή της Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ, για τον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Στη συζήτησή τους, οι δύο συνομιλητές εξετάζουν τα μαθηματικά θεμέλια και τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης που η ανάπτυξή της αξιοποιεί επίσης τη γνώση που προέρχεται από θεωρητικά πεδία και υπόσχεται ότι θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο ζωής στον σύγχρονο κόσμο.

 

Παρακολουθήστε ολόκληρη την ομιλία σε βίντεο, εδώ

 

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ, είναι απόφοιτος του ΕΜΠ με διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ. Έγινε διεθνώς γνωστός στα 24 του χρόνια όταν κατάφερε, μαζί με τους Γκόλντμπεργκ και Παπαδημητρίου, να λύσει ένα πρόβλημα της θεωρίας παιγνίων που παρέμενε άλυτο από τη δουλειά του νομπελίστα Τζον Φορμπς Νας επί 60 χρόνια. Ανάμεσα στις σημαντικές διακρίσεις που έχει λάβει είναι η ύψιστη επιστημονική διάκριση, Rolf Nevanlinna Prize, για τη συμβολή του στα μαθηματικά των ηλεκτρονικών υπολογιστών, και το διεθνές βραβείο Grace Murray Hopper Award του διεθνούς οργανισμού της επιστήμης των υπολογιστών (Association of Computing Machinery-ACM).

Ο Πέτρος Δελλαπόρτας είναι συνιδρυτής της ομάδας ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο University College London. Από το 2016 είναι fellow στο Alan Turing Institute, το Εθνικό ινστιτούτο επιστήμης δεδομένων και Τεχνητής Νοημοσύνης της Μεγάλης Βρετανίας.

 

https://thalesandfriends.org/el/2023/01/16/video-apo-tin-ekdilosi-ta-mathimatika-tis-tehnitis-noimosinis/

Απάντηση