Τα νέα Προγράμματα Σπουδών σε όλα τα μαθήματα

Ξεκινά  αυτές τις ημέρες η δίχρονη πιλοτική εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου στα Πρότυπα και Πειραματικά, η οποία θα συνεχιστεί και το επόμενο σχολικό έτος, ενώ από το μεθεπόμενο που θα έχουν συγγραφή και τα νέα βιβλία θα διδάσκονται και στα 13.700 σχολεία της χώρας.

Ήδη μέσα στις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η δημοσίευση των 166 νέων Προγραμμάτων Σπουδών στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Μέσα στο 2022 θα έχουν ολοκληρωθεί και τα 336 Προγράμματα Σπουδών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, τα οποία θα αφορούν όλους τους τομείς και όλες τις ειδικότητες των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.). Τα Νέα Προγράμματα Σπουδών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης θα εκπονηθούν από εκπαιδευτικούς σχολικού και πανεπιστημιακού επιπέδου, σε στενή συνεργασία με το Κεντρικό Συμβούλιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που περιλαμβάνει και εκπροσώπους της αγοράς, ώστε το περιεχόμενό τους να αντανακλά και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Το ΙΕΠ αναμένεται να  “τρέξει”  το  Μητρών 600 περίπου  αξιολογητών των σχολικών βιβλίων.  Ο όρος συμμετοχής στο Μητρώο Αξιολογητών είναι να μην ανήκει κάποιος σε συγγραφική ομάδα. Η συμμετοχή τους σε συγγραφική ομάδα αυτόματα σημαίνει την εξαίρεσή του από την Επιτροπή Αξιολόγησης .

Όλα τα νέα βιβλία θα είναι έτοιμα τον Σεπτέμβριο του 2022 ,για να δοκιμαστούν στα Πρότυπα και Πειραματικά, και μετά από τις διορθώσεις που θα προταθούν από την πιλοτική εφαρμογή, να είναι σε όλα τα σχολεία τον Σεπτέμβρη  του 2023.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα το  ΙΕΠ θα εκδώσει την  προκήρυξη   προς όλους του ενδιαφερόμενους, δηλαδή σε συγγραφικές ομάδες, Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα, Ινστιτούτα Εκδοτικούς Οίκους.για την συγγραφή συνολικά περίπου  320 βιβλίων.

 

Πατήστε, αντίστοιχα, παρακάτω  για να ανοίξετε τα νέα Προγράμματα Σπουδών:

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΛΥΚΕΙΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

 

https://www.esos.gr/

Απάντηση