Πολύ μεγάλη η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα Δρώμενα του 3ου Πανελλήνιου Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ

Αναρτήθηκαν τα Δρώμενα του 3ου Πανελλήνιου Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ ekete.gr.

Η ποιότητα των έργω, το εύρος των συμμετοχών και ο ενθουσιασμός των ομάδων που συμμετείχαν ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες των διοργανωτών.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί έδρασαν σαν μέντορες και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης, τροφοδοτώντας τους μαθητές με εμπειρίες και κάνοντας τη μάθηση ελκυστική. Ο πειραματισμός με καινούριες πρακτικές σχετικές με τη διδακτική πράξη οδήγησε στον μετασχηματισμό από την παραδοσιακή διδασκαλία σε μια διδασκαλία όπου κυρίαρχο ρόλο παίζει η επίλυση του προβλήματος και η ανακαλυπτική διερευνητική μάθηση. Μέσα από τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ πιστεύουμε ότι τα σχολεία κατάφεραν να  ενδυναμώσουν την αίσθηση συλλογικότητας και να ενισχύσουν το θετικό κλίμα συμβάλλοντας στην αλλαγή της κουλτούρας του σχολείου τους.

Οι συμμετέχοντες καθηγητές και μαθητές όπως αυτό φάνηκε μέσα από τα έργα τους οραματίστηκαν και δημιούργησαν ένα σχολείο μαθητοκεντρικό, ενεργητικό, βιωματικό, συνεργατικό και με ταυτότητα.

Όλα τα έργα είναι προσβάσιμα από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ  και από το κανάλι μας στο YouTube  ΕΔΩ

H ψηφοφορία για την ανάδειξη των καλύτερων έργων έχει ήδη αρχίσει. Στην ψηφοφορία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Ο καθένας μπορεί να ψηφίσει όσα έργα του αρέσουν. Κάθε «αντίδραση» στο κανάλι του YouTube προσμετράτε ως θετική ψήφος.  Τα καλύτερα έργα θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Το 3ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ότι στις 5 και 6 Απριλίου 2023  και αφορά το σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ, και προτείνεται να το παρακολουθήσουν όλοι/ες οι μαθητές/ριες Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, αλλά και ελληνικών σχολείων του εξωτερικού. Οι ομιλητές είναι άτομα με διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο, ενώ οι ομιλίες τους, οι συνεντεύξεις καθώς και όλα τα δρώμενα του Φεστιβάλ στοχεύουν στη διαμόρφωση θετικής διάθεσης, στάσης και έξης για τη μαθησιακή διαδικασία των μαθηματικών. Μέσω των διαφορετικών δράσεων του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν ουσιαστικές, επίκαιρες και επιστημονικά ακριβείς γνώσεις, θα αναδειχθούν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι σκέφτονται, νιώθουν, λύνουν προβλήματα και αλληλεπιδρούν.

Το Φεστιβάλ υλοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο Επιστημών και Τεχνών (Ε.Κ.Ε.ΤΕ) σε συνεργασία με την ομάδα υποστήριξης του e-class του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων.

Επιπρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Ε.Κ.Ε.ΤΕ. (http://ekete.gr) και στον ιστότοπο: http://omathimatikos.gr, από όπου μπορείτε να ενημερώνεστε και να παρακολουθείτε τις εξελίξεις του Φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ,  και τα σχολεία έχουν τη δυνατότητα να αφιερώσουν 2 ώρες του ωρολογίου προγράμματος  για τη παρακολούθηση και συμμετοχή των μαθητών/τριών στις δράσεις του φεστιβάλ.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή και η παρακολούθηση ολοκλήρου του Φεστιβάλ είναι ΔΩΡΕΑΝ!

 Δείτε τη  λίστα με τα δρώμενα  των μαθητών/τριών του

3ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ

“Μath is everywhere”  →  “Τα μαθηματικά είναι παντού”

και  επιλέξτε το δρώμενο που επιθυμείτε.

Απάντηση