Υπουργείο Παιδείας: Συγκέντρωση και Προβολή Εκπαιδευτικού Υλικού STEM και STEAM

Η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Καινοτομίας απευθύνει πρόσκληση στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (δημόσια και ιδιωτικά), προκειμένου να καταθέσουν πρωτότυπο υλικό από εκπαιδευτικές επισκέψεις-εκδρομές, καθώς και υλικό προβολής έργων (project) τύπου STEM και STEAM που εκπονούνται ή έχουν ήδη εκπονηθεί από αυτά.

Σχολεία: Δράση Συγκέντρωσης και Προβολής Εκπαιδευτικού Υλικού STEM και STEAM

Το υλικό που αναφέρεται σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές επισκέψεις-εκδρομές θα περιλαμβάνει κείμενα μαθητών έκτασης έως τριακόσιες (300) λέξεις, φωτογραφίες (μέχρι πέντε εικόνες ανά επίσκεψη), βίντεο (μέχρι δύο βίντεο ανά επίσκεψη σε μορφή συνδέσμου που θα έχει αναρτηθεί σε εξωτερικό κανάλι) και καλλιτεχνικές εργασίες (σε μορφή εικόνας ή βίντεο, μέχρι δύο ανά επίσκεψη). Επισημαίνεται ότι το εν λόγω υλικό θα αναρτάται στον ιστότοπο https://edu-gate.minedu.gov.gr/ στην κατηγορία Καινοτομία.

Τα STEM και τα STEAM έργα (project) προσεγγίζουν διαθεματικά την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά. Το υλικό προβολής αυτών θα περιλαμβάνει κείμενα μαθητών έκτασης έως τριακόσιες (300) λέξεις, φωτογραφίες (μέχρι πέντε εικόνες ανά έργο), βίντεο (μέχρι δύο βίντεο ανά έργο σε μορφή συνδέσμου που θα έχει αναρτηθεί σε εξωτερικό κανάλι) και καλλιτεχνικές εργασίες (μέχρι δύο ανά έργο), το οποίο επίσης θα αναρτάται στον ως άνω ιστότοπο https://edu-gate.minedu.gov.gr/ στην κατηγορία Καινοτομία.

Οι ενδιαφερόμενοι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί μπορούν να αποστέλλουν το υλικό τους
μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: detiactions@minedu.gov.gr, αναγράφοντας τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Σημειώνεται ότι στο υλικό που θα αποσταλεί δεν πρέπει να περιλαμβάνει άμεση ή έμμεση διαφήμιση προϊόντων ή υπηρεσιών.

Τέλος, τονίζουμε ότι το περιεχόμενο του υλικού θα πρέπει να είναι σύμφωνο με την κείμενη νομοθεσία αναφορικά με την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Ειδικότερα, σε περίπτωση που χρειάζεται να εμφανίζονται τα πρόσωπα των μαθητών σε φωτογραφίες ή βίντεο, είναι απαραίτητη η γραπτή συγκατάθεση γονέων ή κηδεμόνων.

Δείτε εδώ το έγγραφο

πηγή  https://www.edweek.gr/

Απάντηση