Υποτροφίες σε μεταδιδακτορικούς ερευνητές από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard

Tο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (CHS) προσφέρει υποτροφίες σε μεταδιδακτορικούς ερευνητές από την Ελλάδα και την Κύπρο για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.. Το Κ.Ε.Σ. απονέμει υποτροφίες σε ερευνητές/τριες, των οποίων τα ερευνητικά πρότζεκτ αφορούν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την επιρροή του.

Οι ερευνητικές προτάσεις μπορούν να υπάγονται σε διάφορα ακαδημαϊκά πεδία, όπως περιφερειακές και εθνολογικές σπουδές, ανθρωπολογία, αρχαιολογία, ιστορία της τέχνης, εκπαίδευση, ιστορία, λογοτεχνική κριτική, φυσικές και θετικές επιστήμες, φιλολογία, φιλοσοφία, πολιτικές επιστήμες, θεολογία, κοινωνιολογία κ.λπ., καθώς και στους συναφείς κλάδους τους. Σκοπός, εξάλλου, της συγκεκριμένης υποτροφίες δεν είναι άλλος από το να υποστηρίξει ερευνητές από όλον τον κόσμο, ακόμη και με διαφορετικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, με κοινό όμως στοιχείο όλων το ενδιαφέρον για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Οι υποτροφίες προσφέρονται από το CHS στην Ουάσιγκτον, DC και υποστηρίζονται διοικητικά και υλικοτεχνικά από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard (CHS) στην Ελλάδα.

Οι υπότροφοι θα λάβουν επιχορήγηση για ένα έτος, αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου 2024, και θα έχουν πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς πόρους του συστήματος βιβλιοθηκών του Χάρβαρντ για όλη τη διάρκεια της υποτροφίας τους.

Η υποτροφία, κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2024-25, περιλαμβάνει:

  • οικονομική υποστήριξη ($ 12.000/εξάμηνο) ·
  • στέγαση στο CHS στην Ουάσινγκτον, DC.
  • επιδοτούμενη ασφάλιση υγείας
  • έξοδα ταξιδιού

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν Ελληνική ή Κυπριακή υπηκοότητα και να έχουν έχουν λάβει το διδακτορικό τους πριν από την 1η Ιουλίου 2023.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 15 Οκτωβρίου 2023
(H αντίστοιχη προθεσμία για τις συστατικές επιστολές είναι η 22η Οκτωβρίου 2023)

Οι επιτυχόντες θα ειδοποιηθούν από την αρμόδια επιτροπή στις αρχές Ιανουαρίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για να υποβάλετε την αίτησή σας, επισκεφθείτε τον σύνδεσμο:εδώ

Απάντηση