Σύγκλητος ΑΠΘ: «Όχι» στην απορρόφηση της Φοιτητικής Λέσχης

«Ναι» στην κατάργηση του άρθρου 296 λέει η Σύγκλητος του ΑΠΘ

Να καταργηθεί το άρθρο 296 που προβλέπει τη συγχώνευση-απορρόφηση της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης, του Ταμείου Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών και του Ταμείου Διοίκησης και Διαχείρισης Αγροκτήματος από το ΑΠΘ ζητά η Σύγκλητος του πανεπιστημίου με ψήφισμά της.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, οι ρυθμίσεις που προβλέπει το άρθρο 296, έγιναν χωρίς μελέτη σκοπιμότητας, ούτε διαβούλευση με τα όργανα του ΑΠΘ, αλλά και με τα αρμόδια για τη διοίκηση των ΝΠΔΔ, Τμήματα Γεωπονίας και Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος

Ψήφισμα της Συγκλήτου του ΑΠΘ για την κατάργηση του άρθρου 296 του ν. 4957/2022

«Τα μέλη της Συγκλήτου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δηλώνουν την αντίθεσή τους στο άρθρο 296 του ν. 4957/2022 που αφορά τη συγχώνευση-απορρόφηση από το ΑΠΘ, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη, Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών, Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Αγροκτήματος).

Οι ρυθμίσεις που προβλέπει το άρθρο 296, έγιναν χωρίς μελέτη σκοπιμότητας, ούτε διαβούλευση με τα όργανα του ΑΠΘ, αλλά και με τα αρμόδια για τη διοίκηση των ΝΠΔΔ, Τμήματα Γεωπονίας και Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος.

Τα μέλη της Συγκλήτου, ζητούν την άμεση κατάργηση του άρθρου και την έναρξη διαλόγου της Διοίκησης του ΑΠΘ και των τριών ΝΠΔΔ, με την ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ».

Πηγή: www.alfavita.gr

Απάντηση