Το Πρόγραμμα Δράσης του Συμβούλου Εκπαίδευσης Μαθηματικών κ. Κωνσταντίνου Μπουραζάνα

Το Πρόγραμμα Δράσης του Συμβούλου Εκπαίδευσης Μαθηματικών κ. Κωνσταντίνου Μπουραζάνα

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με την ευκαιρία της έναρξης του σχολικού έτους 2023-2024, Θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη, όραμα και έμπνευση στο τόσο σημαντικό σας  έργο.

Η  άριστη συνεργασία που είχαμε καθ΄ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων σχολικών ετών, είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη πορεία μάθησης και ανάπτυξης, είναι αυτή που μας δίνει τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε  και να προσπαθούμε μαζί να βελτιώσουμε  την μαθηματική εκπαίδευση.

Στόχος μου είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία. Με την αμοιβαία υποστήριξη και την προθυμία να μοιραστούμε τις ιδέες μας, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις και να αναπτύξουμε τις ικανότητές μας. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε αυτήν τη χρονιά αξέχαστη και παραγωγική.

Τέλος θα ήθελα να αναφέρω  ότι εκτός των καθηκόντων μου ως σύμβουλος εκπαίδευσης πρόκειται να υλοποιήσουμε τις παρακάτω δράσεις στις οποίες μπορείτε να δηλώσετε την συμμετοχή σας, στις ανακοινώσεις που θα ακολουθήσουν:

  • Το 4ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ.
  • Βιωματικό – Επιμορφωτικό Πρόγραμμα για τους καθηγητές Μαθηματικών της ΔΔΕ Λάρισας με θέμα: «Τεχνικές, Παρατήρηση και Βελτιστοποίηση της Διδασκαλίας». Το επιμορφωτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών κ. Δημήτρη Θεοχάρη και τους Συμβούλους Μαθηματικών του ΙΕΠ κ. Νίκου Τάσου & κ. Κωνσταντίνου Στουραΐτη.
  • Θα λειτουργήσει το «Εργαστήρι Μαθηματικών».
  • Θα διοργανωθούν δειγματικές διδασκαλίες μαθηματικών με δυνατότητα συμμετοχής, αλλά και παρουσίασης όσων εκπαιδευτικών  επιθυμούν.
  • Θα εκδοθούν δύο βιβλία με συλλογές θεμάτων εξετάσεων Μαθηματικών για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου, του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου. Οι συλλογές αυτές θα περιέχουν θέματα που εσείς θα μας αποστείλετε και θα είναι διαθέσιμες προς αξιοποίηση από όλους τους εκπαιδευτικούς.
  • Εργαλείο ανίχνευσης των εκπαιδευτικών αναγκών για τους Μαθηματικούς.
  • Συνεχή ενημέρωση του εκπαιδευτικού ιστότοπου: O MAΘΗΜΑΤΙΚΟΣ.

Καλή αρχή σε όλους μας!

Με εκτίμηση,

Ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Μαθηματικών

Κωνσταντίνος Μπουραζάνας

Απάντηση