Πρόσκληση για θέσεις εποπτών-εκπαιδευτικών σε ειδικότητες του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας

Πρόσκληση για θέσεις εποπτών-εκπαιδευτικών σε ειδικότητες του Μεταλυκειακού Ετους-Τάξης Μαθητείας περιόδου 2023-2024.

Πρόσκληση για θέσεις εποπτών-εκπαιδευτικών Προσκλήσεις υποβολής αιτήσεων για εκδήλωση ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ. για θέσεις εποπτών – εκπαιδευτικών σε ειδικότητες του Μεταλυκειακού Ετους – Τάξης Μαθητείας – περιόδου 2023-2024, κοινοποιούν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες καλούν τους μόνιμους εκπαιδευτικούς με οργανική θέση, απόσπαση ή διάθεση σε ΕΠΑ.Λ. ή σε Ε.Κ. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής ως επόπτες – εκπαιδευτικοί στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας περιόδου 2023-2024 (Η’ φάση) στα ΕΠΑ.Λ. και στις ειδικότητες της Περιφέρειας που επισυνάπτονται.

Το πρόγραμμα του Μεταλυκειακού Ετους – Τάξης Μαθητείας αρχίζει από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους και ολοκληρώνεται την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. Η περίοδος παροχής των εργαστηριακών μαθημάτων ειδικότητας δύναται να ξεκινά την 1η Οκτωβρίου. Η περίοδος μάθησης σε εργασιακό χώρο δύναται να πραγματοποιείται από 1ης Οκτωβρίου εκάστου έτους έως την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. Το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας θα θεωρηθεί ολοκληρωμένο για την περίοδο 2023-2024 με τη συμπλήρωση των ωρών διδασκαλίας του εργαστηριακού μαθήματος ειδικότητας (203 ώρες συνολικά) και του προγράμματος μάθησης σε εργασιακό χώρο (156 ημέρες συνολικά, συμπεριλαμβανομένων και 12 ημερών κανονικής αδείας).

Το εργαστηριακό μάθημα ειδικότητας πραγματοποιείται εκτός ωραρίου λειτουργίας των ΕΠΑ.Λ., στα Σ.Ε. των ΕΠΑ.Λ. ή στα Ε.Κ., που εξυπηρετούν τα ΕΠΑ.Λ. Το εργαστηριακό μάθημα ειδικότητας δεν πραγματοποιείται κατά την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων, του Πάσχα, καθώς και των θερινών διακοπών. Για τη διδασκαλία του εργαστηριακού μαθήματος ειδικότητας προβλέπεται αμοιβή.

Οι διδάσκοντες, πέραν της διδασκαλίας του εργαστηριακού μαθήματος ειδικότητας, πραγματοποιούν και την παρακολούθηση της μάθησης στον εργασιακό χώρο μέσω της εποπτείας, χωρίς μείωση του διδακτικού ωραρίου στη σχολική μονάδα στην οποία υπηρετούν. Σε κάθε επίσκεψή στον εργοδότη συμπληρώνεται μηνιαία έκθεσης παρακολούθησης Μαθητείας. Για την άσκηση της εποπτείας προβλέπεται αμοιβή.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα προγράμματα σπουδών Μαθητείας, όπως αυτά έχουν εγκριθεί από το ΙΕΠ, προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης του υποψηφίου, είναι ο κλάδος – ειδικότητα του εκπαιδευτικού να έχει ως Α΄ ανάθεση δύο τουλάχιστον εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας στη Γ΄ ΕΠΑ.Λ., για την ειδικότητα του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας στην οποία δηλώνει υποψηφιότητα ο εκπαιδευτικός.

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής ως επόπτες – εκπαιδευτικοί στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας περιόδου 2023-2024, Τρίτη 17/10/2023, ώρα 15:00 μ.μ. έως και τη Δευτέρα 23/10/2023 και ώρα 10:00 π.μ.

Δείτε ενδεικτικά Προσκλήσεις από ΠΔΕ

ΠΔΕ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΔΩ

ΠΔΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΔΩ

ΠΔΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΔΩ

ΠΔΕ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΔΩ

ΠΔΕ ΑΜΘ ΕΔΩ

ΠΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΔΩ

Πηγή: www.especial.gr

Απάντηση