Google Search: Πλέον σε βοηθά να λύνεις μαθηματικές εξισώσεις και επιστημονικά προβλήματα

Η Google συνεχίζει να προσθέτει χρήσιμες λειτουργίες απευθείας μέσα στη μηχανή αναζήτησης Google Search, με πιο πρόσφατη όλων την δυνατότητα να λύνεις μαθηματικές εξισώσεις και επιστημονικά προβλήματα, καθώς και να λαμβάνεις διαδραστικά τρισδιάστατα διαγράμμα.

 

Όπως αναφέρει η εταιρεία στο επίσημο blog της:

Είτε καταπιάνεστε με ένα βιβλίο μαθηματικών είτε στρέφεστε στο Google Search για να βρείτε περισσότερα στοιχεία σχετικά με ένα περίπλοκο πρόβλημα Φυσικής, μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να περιγράψετε ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, κάποια περίπλοκη έννοια Βιολογίας ή ένα δύσκολο πρόβλημα Γεωμετρίας. Χάρη στις νέες λειτουργίες στα Search και Lens, μπορείτε τώρα να οπτικοποιήσετε έννοιες που σχετίζονται με προβλήματα STEM και να καταλάβετε ποια εξίσωση να χρησιμοποιήσετε, αναζητώντας τες με έναν πιο φυσικό και διαισθητικό τρόπο.

Μέσα από το Google Search, λοιπόν, μπορείτε να πληκτρολογήσετε εξισώσεις ή ολοκληρώματα για να λάβετε τις λύσεις τους, ενώ μέσα από το εργαλείο Google Lens μπορείτε να τραβάτε φωτογραφία και το τελευταίο θα σας δίνει τη λύση βήμα προς βήμα. Επιπλέον, εάν πρόκειται για πρόβλημα Γεωμετρίας, οι χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν το Lens με τον ίδιο τρόπο (φωτογραφία – παροχή λύσης). Εναλλακτικά, μπορείτε να πληκτρολογήσετε τον όρο “math solver” στη μπάρα αναζήτησης του Google Search, αλλά για την ώρα μόνο στην desktop έκδοση της μηχανής αναζήτησης (αργότερα θα υποστηρίζεται και από τις mobile εκδόσεις).

 

Τέλος, η Google προσθέτει και τα τρισδιάστατα διαδραστικά διαγράμματα μαζί με ορισμούς και περιγραφές για σχεδόν 1000 θέματα που αφορούν την Βιολογία, την Χημεία, την Φυσική και την Αστρονομία. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως τα τρισδιάστατα μοντέλα της οπτικοποιούν πολύπλοκες έννοιες βοηθώντας τον χρήστη να τις κατανοήσει σε βάθος (π.χ. να δει το εσωτερικό ενός μιτοχόνδριου).

 

πηγή: Techgear.gr 

Απάντηση