Γ.Γ. υπουργείου Παιδείας: Σύσταση νέων οργανικών θέσεων και μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών το 2024

Το χρονοδιάγραμμα που δόθηκε για τα παραπάνω, ήταν στα μέσα Ιανουαρίου, με αρχές Φεβρουαρίου.

Με τον Γενικό Γραμματέα Α/θμιας και Β/θμιας και Ε.Α.Ε. του υπουργείου Παιδείας Ιωάννη Κατσαρό συναντήθηκε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 αντιπροσωπεία των Συλλόγων Π.Ε.ΣΥ.Θ., ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ., Π.Ε.ΚΑ.Π και Π.ΕΝ.Α.Φ.Α., μετά την από κοινού Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας.

Σύσταση νέων οργανικών θέσεων

Ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ ενημέρωσε πως ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο η διαδικασία σύστασής τους.

Μόνιμοι διορισμοί για το 2024

Η απάντηση του Γενικού Γραμματέα ήταν πως υπάρχει ο σχεδιασμός και η πρόθεση για μαζικούς και ισόρροπους διορισμούς σε όλους τους κλάδους, με το τρέχον σύστημα.

Επόμενη φάση πρόσληψης αναπληρωτών

Θα γίνει νέα Πρόσκληση για τη Γενική και την Ειδική Αγωγή μέσα στο Δεκέμβριο και θα αφορά όλες τις ειδικότητες.

Φυσική Αγωγή

Για το θέμα της εισαγωγής του μαθήματος στην Προσχολική Αγωγή δεν έδωσε κάποια δεσμευτική απάντηση για άμεση εφαρμογή.

Παράλληλης στήριξη με Καθηγητή Φυσικής Αγωγής που έχει λάβει Ειδικότητα ΕΑΕ στα ΤΕΦΑΑ

Επιφυλάχτηκε για περαιτέρω διερεύνηση.

Ίδρυση αθλητικών σχολείων και την αύξηση κατά μια ώρα της διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής

Το θέμα θα αναλυθεί περαιτέρω, έως ότου εκδοθούν οι γενικές κατευθύνσεις εφαρμογής.

Η ενημέρωση από την ΠΕΝΑΦΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες Πέμπτη 7/12/2023 και μετά την από κοινού παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Π.Ε.ΣΥ.Θ., ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ., Π.Ε.ΚΑ.Π και Π.ΕΝ.Α.Φ.Α., ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, δέχτηκε τετραμελή αντιπροσωπεία των προαναφερθέντων Σωματείων, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στο κοινό αίτημά μας για σύσταση οργανικών θέσεων και κατ’ επέκταση διορισμούς.

Ο κ Γ.Γ. αναγνώρισε ότι έχουν καταγραφεί από τις Δ/νσεις Π.Ε. οι εισηγήσεις για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων από την περασμένη χρονιά και ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο η διαδικασία σύστασής τους. Αντίστοιχα, αναμένεται να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των συναδέλφων/ισσών μας για μετάθεση.

Αν και δε θέλησε να μιλήσει με αριθμούς, ωστόσο είπε πως “υπάρχει ο σχεδιασμός και η πρόθεση για μαζικούς και ισόρροπους διορισμούς σε όλους τους κλάδους”, με το τρέχον σύστημα. Από τη στιγμή που θα είναι “μαζικοί” θα είναι και περισσότεροι, από όσοι ήταν ως τώρα και στα αστικά κέντρα. Για άλλη μια φορά, ο οικονομικός παράγοντας είναι αυτός που θα καθορίσει το πλήθος των διορισμών. Το χρονοδιάγραμμα που δόθηκε για τα παραπάνω, ήταν στα μέσα Ιανουαρίου, με αρχές Φεβρουαρίου.

Σχετικά με την επόμενη φάση πρόσληψης αναπληρωτών, μας ενημέρωσε ότι θα γίνει νέα πρόσκληση για τη Γενική και την Ειδική Αγωγή μέσα στο Δεκέμβριο και θα αφορά όλες τις ειδικότητες.

Όσον αφορά στη Φυσική Αγωγή :

• Σχετικά με το θέμα της εισαγωγής του μαθήματος στην Προσχολική Αγωγή, αν και έχει εξαγγελθεί από την απερχόμενη Υπουργό, δεν έδωσε κάποια δεσμευτική απάντηση για άμεση εφαρμογή.

• Για το θέμα της “παράλληλης στήριξης” με Καθηγητή Φυσικής Αγωγής που έχει λάβει Ειδικότητα ΕΑΕ στα ΤΕΦΑΑ επιφυλάχτηκε για περαιτέρω διερεύνηση, αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο.

• Όσον αφορά στις πρόσφατες εξαγγελίες του κ Υπουργού για την ίδρυση αθλητικών σχολείων και την αύξηση κατά μια ώρα της διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής, αφού τον ευχαριστήσαμε γιατί αποτελεί δικαίωση για τον κλάδο μας, μας ενημέρωσε ότι το χειρίζεται ο κ. Υπουργός και ότι θα αναλυθεί περαιτέρω, έως ότου εκδοθούν οι γενικές κατευθύνσεις εφαρμογής.

Η γενικότερη αίσθηση που αποκομίσαμε, ήταν ότι θα γίνει προσπάθεια για την πραγματοποίηση διορισμών, οι οποίοι θα είναι περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά, ανάλογα βέβαια με τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας, ενώ ταυτόχρονα, ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά θα γίνει προσπάθεια να είναι αισθητά καλύτερος από τη φετινή, σε όλα τα επίπεδα.

Με τιμή,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ * ΣΧΙΝΑΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ * ΑΛΜΠΑΝΗ ΕΙΡΗΝΗ

πηγή: https://www.alfavita.gr/

Απάντηση