K. Πιερρακάκης (Video) :Οικονομική και θεσμική αναβάθμιση του δημοσίου Πανεπιστημίου

Την οικονομική και θεσμική αναβάθμιση του δημοσίου Πανεπιστημίου, από την παρούσα Κυβέρνηση παρουσιάζει ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, σε “μίνι” βίντεο το οποίο ανάρτησε στον προσωπικό του ιστότοπο.

Ακολουθεί το βίντεο

Πέρυσι δόθηκαν 133 εκατ. ευρώ μέσα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για τα πανεπιστήμια, όταν το 2018, στο κατώτατο σημείο της, το ποσό ήταν μόλις 92 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, τονίζει ο υπουργός Παιδείας και σημειώνει:

  • Παράλληλα, το 2023 δόθηκαν άλλα 201 εκατομμύρια ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, έναντι 138 εκατ. το 2018.
  • Μέσω του ΕΣΠΑ δόθηκαν 300 εκατομμύρια ευρώ για προγράμματα, όπως η πρακτική άσκηση, ενώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης έχουν προγραμματιστεί 475 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, 120 εκατ. ευρώ δόθηκαν το 2023 για τη σίτιση και τη στέγαση των φοιτητών, ενώ μέσω ΣΔΙΤ θα δοθούν 700 εκατ. ευρώ για την ανέγερση φοιτητικών εστιών.
    “Πέρα όμως από τις χρηματοδοτήσεις, δίνουμε στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια κι ένα καλύτερο θεσμικό πλαίσιο. Με τον νέο νόμο, ο οποίος θα έρθει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή, πολλές από τις σημερινές γραφειοκρατικές διαδικασίες απλουστεύονται και ψηφιοποιούνται. Υιοθετούμε έτσι ένα αίτημα της Συνόδου των Πρυτάνεων για μια σειρά από αλλαγές που πρέπει να γίνουν”, υπογραμμίζει ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
Πηγή:www.esos.gr

Απάντηση