Γλυπτό προς τιμή του Alan Turing στο Cambridge

Μετά από χρόνια σχεδιασμού και διαφωνιών, ένα γλυπτό προς τιμή του Alan Turing επιτέλους αποκαλύφθηκε στο King’s College του Cambridge στην Αγγλία, εκεί όπου σπούδασε μαθηματικά, τη βάση της επιφανούς καριέρας του.

Τώρα που το γλυπτό αποκαλύφθηκε, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν καταφύγει στα social media προκειμένου να καταδικάσουν το σχέδιό του, χαρακτηρίζοντας το μεταξύ άλλων ως «θλιβερό» και «πολύ παράξενο». Ωστόσο το ύψους 3,7 μέτρων άγαλμα επαινέθηκε από άλλους, καθώς ένα από τα σχόλια ανέφερε πως «αποτυπώνει την μονοσήμαντη ευφυΐα» του επιστήμονα. Το γλυπτό που είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και χαλκό, ώστε να οξειδώνεται και να παίρνει ένα βαθύ κόκκινο χρώμα, αποτελείται από μια σειρά από αλλεπάλληλα στρώματα, σχεδιασμένα να απεικονίζουν τη φιγούρα ενός άνδρα.
Κατά τη διάρκεια της τελετής των αποκαλυπτηρίων, ο γλύπτης Sir Antony Gormley, παραδέχτηκε πως ανησυχούσε ότι «δεν ήταν αρκετά αμφιλεγόμενο». «Είμαι έκπληκτος από τον τρόπο με τον οποίο το γλυπτό μιλάει στα κτίρια και τα κτίρια στο γλυπτό. Μπήκαν αμέσως σε ένα είδος διαλόγου. Πρέπει να πω ότι χρειάστηκε πολύς χρόνος για να φτάσουμε εδώ. Ήταν το 2015 όταν ξεκίνησε το ταξίδι, και η πολεοδομική άδεια ήταν ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο, [αν και] όλοι συμφωνούν ότι μοιάζει σαν το γλυπτό να ήταν πάντα εδώ», σημείωσε εξίσου,
Ωστόσο ο γλύπτης κατέληξε πως δεν πρόκειται για «μνημόσυνο ενός θανάτου, αλλά για μια γιορτή των ευκαιριών που μια ανθρώπινη ζωή μπόρεσε να επιτρέψει».
πηγή:

ma8imatikos.gr

Απάντηση