Πανελλήνιες 2024: Ο αριθμός εισακτέων στις Αστυνομικές Σχολές

Καθορίστηκε και τυπικά με την δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω Πανελληνίων 2024.

Για το 2024 λοιπόν ο αριθμός αυτός καθορίζεται σε 1030 και 83 αντιστοίχως και αφορά στο ακαδημαϊκό έτος 2024 – 2025.

Από τον αριθμό των εισακτέων που καθορίζεται για τη Σχολή Αξιωματικών, ποσοστό 40% προέρχεται υποχρεωτικά από Ανθυπαστυνόμους, Αρχιφύλακες, Υπαρχιφύλακες και Αστυφύλακες, οι οποίοι εισάγονται στο Γ’ εξάμηνο.

Ως εκ τούτου, ο αριθμός των εισακτέων αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών ανέρχεται σε 33 και των εισακτέων ιδιωτών σε πενήντα 50.

Από τα παραπάνω ποσοστά, εξαιρούνται οι υποψήφιοι/ες του ν. 2909/2001 (Α’ 90), οι οποίοι αποτελούν ήδη ειδική κατηγορία, ως «τέκνα Ελλήνων του εξωτερικού».

Κατά τον καθορισμό του αριθμού που αντιστοιχεί στα ποσοστά της προηγούμενης παραγράφου και στο κοινό ειδικό ποσοστό, επί του συνολικού αριθμού εισακτέων ιδιωτών στη Σχολή Αστυφυλάκων, υποψηφίων που συμμετέχουν στις ειδικές πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων Επαγγελματικών Λυκείων,, καθώς και των υποψηφίων που συμμετέχουν στις ειδικές πανελλαδικές εξετάσεις των εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων και επιλέγουν να διεκδικήσουν θέσεις από το κοινό ειδικό ποσοστό» (Β’ 1807), δεν λαμβάνονται υπόψη τα κλασματικά υπόλοιπα.

Ο αριθμός των θέσεων που δεν συμπληρώνεται από υποψήφιους/ες των ειδικών κατηγοριών, καλύπτεται από τους υποψηφίους/ες επιλαχόντες/ούσες της γενικής κατηγορίας (σειράς) του αντίστοιχου συστήματος εισαγωγής.

Ο αριθμός των θέσεων που δεν συμπληρώνεται από υποψήφιους/ες της κατηγορίας των «τέκνων Ελλήνων του εξωτερικού», καλύπτεται από τους υποψηφίους/ες επιλαχόντες/ούσες της γενικής κατηγορίας (σειράς), που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ’ τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου, που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο κατά το τρέχον σχολικό έτος (ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ).

Ομοίως ο αριθμός των θέσεων που προβλέπονται για τους υποψηφίους που συμμετέχουν στον διαγωνισμό με το σύστημα του δέκα τοις εκατό (10%) χωρίς νέα εξέταση, εφόσον δεν καλύπτονται, μεταφέρονται στις θέσεις των υποψηφίων που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ημερησίων ΓΕΛ.

Όσοι/ες υποψήφιοι/ες έχουν σημειώσει στην αίτηση συμμετοχής ότι υπάγονται σε ειδική κατηγορία (πολύτεκνοι – τρίτεκνοι κ.λπ.), κρίνονται από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, αρχικά με τη Γενική Κατηγορία (Σειρά) και εφόσον δεν συγκεντρώνουν  τα απαιτούμενα μόρια για την εισαγωγή τους στην οικεία Σχολή, κρίνονται με την αντίστοιχη Ειδική Κατηγορία.

Η χρήση του δικαιώματος των ειδικών κατηγοριών για εισαγωγή στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας γίνεται για μία μόνο από τις Σχολές αυτές. Αν κάποιος/α εισαχθεί με το δικαίωμα αυτό στη Σχολή Αστυφυλάκων, δεν δικαιούται να κάνει χρήση του ιδίου δικαιώματος για εισαγωγή στη Σχολή Αξιωματικών.

Δεν προκύπτουν καθ’ υπέρβαση θέσεις σε υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καθόσον η δεν εφαρμόζεται στις Αστυνομικές Σχολές.

Οι Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατατάσσονται στο 1ο, 2ο, και 4ο επιστημονικό πεδίο.

Οι επιτυχόντες/ούσες θα εγγραφούν στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

πηγή: https://www.dnews.gr/

Απάντηση