Ιστορική ποινή 22,5 ετών για τις ιδιοκτήτριες των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή 22,5 ετών φυλάκισης στις ιδιοκτήτριες των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη για κακοδιαχείριση και απάτη. Πρόκειται για την βαρύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ για πλημμέλημα στην Ελλάδα. Οι καταδικασθείσες θα πρέπει να εκτίσουν 8 χρόνια φυλάκισης, καθώς δεν τους δόθηκε αναστολή. Το δικαστήριο διέταξε επίσης την καταβολή όλων των χρεωστούμενων μισθών και επιδομάτων στους εκπαιδευτικούς.

Η απόφαση αποτελεί ιστορική δικαίωση για τους εκπαιδευτικούς που αγωνίστηκαν για χρόνια για τα δικαιώματά τους.

Αποδεικνύει ότι η δικαιοσύνη μπορεί να λειτουργήσει και να τιμωρήσει ακόμα και ισχυρά πρόσωπα.

Στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τους εργαζόμενους.

ΟΙΕΛΕ / Βαρύς ο πέλεκυς για τις ιδιοκτήτριες των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη, πλήρης η δικαίωση για τους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας

Επιτέλους, η δικαιοσύνη μίλησε! Μετά από χρόνια προκλητικής μεταχείρισης από την πολιτεία και τους φορείς της που ξεπέρασαν κάθε όριο ευνοιοκρατίας, οι κ.κ. Κατερίνα Ζηρίδη, Μαρία Σπέντζου-Ζηρίδη και Γεωργία Σπέντζου-Ζηρίδη βρέθηκαν αντιμέτωπες με τις ευθύνες των πράξεών τους.

Η πολυετής κακοδιαχείριση εις βάρος των κρατικών ταμείων και των εκπαιδευτικών τιμωρήθηκε. Η ποινή που επέβαλε το δικαστήριο είναι ιστορική.

Πρώτον, διότι είναι σπάνιο η δικαιοσύνη να επιβάλλει τόσο βαριά ποινή σε μέλη της κοινωνικής και οικονομικής ελίτ της χώρας. Δεύτερον, διότι πρόκειται για τη βαρύτερη ποινή που επιβάλλεται σε πλημμέλημα. 22 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση στην καθεμία από τις κατηγορούμενες, εκ των οποίων θα πρέπει να εκτίσουν τα 8 έτη καθώς δεν δόθηκε αναστολή.

Εάν δεν αλλάξει κάτι στην έφεση που θα εκδικαστεί μέχρι το τέλος του έτους, οι καταδικασθείσες θα υποχρεωθούν να εκτίσουν την ποινή τους.

Ταυτόχρονα, η απόφαση είναι πολύ σημαντική, διότι απαιτεί την καταβολή όλων των χρεωστούμενων μισθών, των επιδομάτων και των Δώρων από το 2015 κι έπειτα, καθώς η απόφαση αναγνωρίζει την «επιχειρησιακή συνήθεια» στην πληρωμή εκτός μισθολογίου αμοιβών. Επειδή το συγκεκριμένο ζήτημα είναι κρίσιμο για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, θα αναμένουμε το επίσημο κείμενο της απόφασης που θα εκδοθεί το επόμενο δίμηνο.

Πηγή: https://e-wall.net/5

Απάντηση