ΑΣΕΠ -Διαγωνισμοί: Καταργείται η βαθμολογική βάση του 50%

Τροπολογία με την οποία καταργεί την ελάχιστη βάση βαθμολογίας 50, σε κλίμακα 1-100, στον συνολικό βαθμό των γραπτών εξετάσεων ΑΣΕΠ κατέθεσε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως στη Βουλή.

Σύμφωνα με την Τροπολογία το ΑΣΕΠ θα έχει την δυνατότητα να ορίζει τη βάση που θέλει το ίδιο, τόσο στον συνολικό βαθμό της κάθε γραπτής εξέτασης όσο και στα επιμέρους στοιχείων της. Η βάση που θα ορίζεται σε κάθε γραπτή εξέταση θα αναγράφεται στην προκήρυξη της γραπτής εξέτασης.

Επιπλέον, προβλέπεται ότι δεν θα δημοσιοποιούνται τα ίδια τα θέματα και οι ερωτήσεις, οι οποίες τέθηκαν σε διενεργηθέντα διαγωνισμό, καθώς και οι απαντήσεις τους.

Τέλος, με την τροπολογία αντιμετωπίζεται το ζήτημα της ανάρτησης στην ιστοσελίδα του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού παραδειγμάτων επί των ερωτήσεων της δοκιμασίας δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας, η οποία εφαρμόζεται σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ ώστε οι υποψήφιοι να πληροφορούνται το αντικείμενο αυτών και το περιεχόμενό τους.

Η τροπολογία Κεραμέως

 

Νίκη Κεραμέως – ΕΠΙΣΗΜΟ: Έρχεται ο νέος (2ος) γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ

Θυμίζουμε ότι για το νέο (2ο)  Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ μίλησε η Υπουργός Εσωτερικών κα Νίκη Κεραμέως κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Όπως δήλωσε η κα Νίκη Κεραμέως ο νέος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ προβλέπεται να γίνει έως 2 χρόνια από τον 1ο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (2Γ/2022),  σύμφωνα ακριβώς με το ψηφισθέν νομοθετικό πλαίσιο.

Επίσης και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ πριν λίγες ημέρες είχε αναφερθεί δημόσια και επίσημα στην διεξαγωγή του.

Υπολογίζουμε πως  ο 2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός του ΑΣΕΠ αναμένεται να πραγματοποιηθεί από το Δεκέμβριο του 2024 έως τον Φεβρουάριο του 2025

ΠΗΓΗ:www.alfavita.gr

Απάντηση