Δειγματικές διδασκαλίες Μαθηματικών στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λάρισας

Την εβδομάδα 8 -12 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν δειγματικές διδασκαλίες στο μάθημα των Μαθηματικών στα πειραματικά σχολεία της Λάρισας. Οι δειγματικές διδασκαλίες υλοποιήθηκαν στις αίθουσες των δύο σχολείων μετά από πρωτοβουλία του συντονιστή Μαθηματικών κ. Κωνσταντίνου Μπουραζάνα. Στόχος των δειγματικών διδασκαλιών ήταν η διάχυση καλών εκπαιδευτικών πρακτικών και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων. Άλλωστε, βασικός σκοπός των Πειραματικών σχολείων είναι η υποστήριξη του πειραματισμού και της πιλοτικής εφαρμογής εκπαιδευτικών καινοτομιών στο εκπαιδευτικό σύστημα, σε τυχαίο δείγμα του μαθητικού πληθυσμού.
Οι εκπαιδευτικοί ειδικότητας Μαθηματικών του νομού κλήθηκαν να δηλώσουν ποιες διδασκαλίες θα παρακολουθήσουν με μόνο περιορισμό τη χωρητικότητα των αιθουσών των σχολείων. Ειδικότερα, στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λάρισας οι δειγματικές διδασκαλίες ξεκίνησαν την Τρίτη 9 Απριλίου στην Α τάξη από τον ενδοσχολικό συντονιστή Μαθηματικών κ. Αβραάμ Ζιώγα. Οι δειγματικές διδασκαλίες στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λάρισας συνεχίστηκαν την Πέμπτη 11 Απριλίου με τους συναδέλφους μαθηματικούς τον κ. Στέργιο Σκόδρα και την κ. Βίκυ Μπαζή στη Β και Γ γυμνασίου.
Τις δειγματικές παρακολούθησαν περίπου 30 εκπαιδευτικοί κλάδου Μαθηματικών του νομού Λάρισας. Χρησιμοποιήθηκαν οι καινούριοι διαδραστικοί πίνακες του σχολείου και μετά τις διδασκαλίες δόθηκε ανατροφοδότηση στους εκπαιδευτικούς και έγινε συζήτηση για παραδοσιακούς και καινοτόμους τρόπους διδασκαλίας.
Πριν τις διδασκαλίες, μαθητές των τμημάτων στα οποία έγιναν τελικά οι δειγματικές διδασκαλίες δήλωναν μάλλον αγχωμένοι στην προοπτική μαθήματος με περίπου δέκα μαθηματικούς συγχρόνως στην αίθουσα. Μετά τις διδασκαλίες πάντως ήταν ικανοποιημένοι δηλώνοντας ότι τελικά απλά ήταν άλλη μια συνηθισμένη μέρα στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λάρισας.

Απάντηση