Απόλυτη επιτυχία για το 4ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ!

Με εντυπωσιακή συμμετοχή και πλήθος δράσεων ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 4ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ, που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Επιστημών και Τεχνών (ΕΚΕΤΕ).

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναρπαστικές συνεντεύξεις με τους διακεκριμένους καθηγητές στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής, κ. Ευθύμιο Καξίρα και κ. Κίμων Δρακόπουλο. Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο του ΕΚΕΤΕ, κ. Κωνσταντίνο Μπουραζάνα, και περιλάμβαναν ερωτήσεις από μαθητές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, πυροδοτώντας ουσιαστικό προβληματισμό και γόνιμες συζητήσεις.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι καλύτερες εργασίες των μαθητών, οι οποίες εντυπωσίασαν με την πρωτοτυπία, τη δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική τους προσέγγιση. Μέσα από μουσικά, θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, οι μαθητές ανέδειξαν τους διαφορετικούς τρόπους σκέψης, αντίληψης και προσέγγισης των προβλημάτων, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της ομαδικής εργασίας και της αλληλεπίδρασης. Επίσης περισσότεροι από 8.000 μαθητές έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό γρίφων, αναδεικνύοντας το ενδιαφέρον τους για τα μαθηματικά και την επίλυση προβλημάτων.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μπουραζάνας εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής δήλωσε:

“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την επιτυχία του 4ου Πανελλήνιου Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ. Η θερμή ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας, η υψηλή ποιότητα των δρώμενων και ο ενθουσιασμός των μαθητών επιβεβαιώνουν την αξία του θεσμού και μας γεμίζουν με αισιοδοξία για το μέλλον.  Το 4ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ απέδειξε για άλλη μια φορά τη δυναμική των μαθηματικών και το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των νέων για την επιστήμη αυτή. Το Φεστιβάλ αποτέλεσε μια γέφυρα επικοινωνίας και ανταλλαγής γνώσεων, προσφέροντας στους μαθητές ένα μοναδικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο των μαθηματικών.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του Φεστιβάλ: τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους διακεκριμένους καθηγητές, τους χορηγούς και υποστηρικτές μας, καθώς και τους συνεργάτες μου στο Ελληνικό Κέντρο Επιστημών και Τεχνών.

 

Όποιος επιθυμεί, δύναται να παρακολουθήσει όλες τις δράσεις του φεστιβάλ (και αυτές που δεν μπορέσαμε να παρουσιάσουμε λόγω του χρονικού περιορισμού) στην ιστοσελίδα που δημιουργήσαμε για αυτό το σκοπό: ekete.gr

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να έχετε μία σύντομη εικόνα των δράσεων του φεστιβάλ:

Απάντηση