Πιερρακάκης: Αναμένεται ήπια αύξηση των εισακτέων

Ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφερόμενος σε όσα συζητήθηκαν στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι, «Το πλάνο αναβάθμισης που νομοθετήσαμε για το ΔΠΘ θα εφαρμοστεί για όλα τα πανεπιστήμια, με προτεραιότητα τα περιφερειακά. Η στήριξή μας θα αποτυπωθεί και με επιπλέον δράσεις, όπως η ενίσχυση του φοιτητικού επιδόματος και η ήπια αύξηση των εισακτέων».

Η ανάρτηση Πιερρακάκη

«Στη Σύνοδο των Πρυτάνεων που φιλοξενήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης είχαμε την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε την από κοινού βούληση του Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και των ακαδημαϊκών αρχών για διαρκή, ειλικρινή και αμοιβαία επωφελή συνεργασία.

Ο νόμος που πρόσφατα ψηφίσαμε για τα δημόσια Πανεπιστήμια αντανακλά την προσήλωσή μας στη διαρκή βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας των ΑΕΙ. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις πρυτανικές αρχές για όλα τα επιμέρους ζητήματα: από τη γραφειοκρατία και η στέγαση των φοιτητών μέχρι τη μεγάλη εικόνα, δηλαδή την έμπρακτη στήριξη των δημόσιων Πανεπιστημίων, αλλά και την ποιότητα της ανώτατης εκπαίδευσης συνολικά.

Το πλάνο αναβάθμισης που νομοθετήσαμε για το ΔΠΘ θα εφαρμοστεί για όλα τα πανεπιστήμια, με προτεραιότητα τα περιφερειακά. Η στήριξή μας θα αποτυπωθεί και με επιπλέον δράσεις, όπως η ενίσχυση του φοιτητικού επιδόματος και η ήπια αύξηση των εισακτέων.

Στόχος μας είναι να έχουμε ακόμα καλύτερα, ακόμα πιο σύγχρονα, πιο εξωστρεφή και πιο ασφαλή δημόσια Πανεπιστήμια, που θα επενδύουν στη γνώση και θα διακρίνονται διεθνώς στην καινοτομία. Όλοι μαζί, χτίζουμε το αύριο της Ελλάδας με αυτοπεποίθηση.

ΠΗΓΗ: FOITITIKANEA.GR

Απάντηση