Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me: Ενημέρωση για τη νέα σχολική χρονιά (2024-25)

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,

Όπως κάθε χρόνο, η Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me (e-me.edu.gr) είναι έτοιμη να υποστηρίξει το εκπαιδευτικό σας έργο και όλες τις δραστηριότητές σας, καθώς και των μαθητών/τριών σας, εντός και εκτός σχολείου.

Στην e-me έχουν τη δυνατότητα όλοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες, να δημιουργούν ψηφιακούς χώρους συνεργασίας (κυψέλες), ιδιωτικούς ή δημόσιους, να προσκαλούν μέλη για συμμετοχή, να επικοινωνούν, να αποθηκεύουν και να διαμοιράζουν περιεχόμενο, καθώς και να υλοποιούν ποικίλες συνεργατικές δράσεις.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, οι κυψέλες που έχετε δημιουργήσει καθώς και το περιεχόμενό σας στην e-me (αρχεία, αναρτήσεις σε τοίχους κυψελών, εργασίες και αναθέσεις, μαθησιακά αντικείμενα e-me content, ιστολόγια κ.ά.), δεν διαγράφονται από τους διαχειριστές της e-me, ούτε απενεργοποιούνται με την έναρξη του σχολικού έτους, αλλά παραμένουν διαθέσιμα, έως ότου οι ίδιοι/ες αποφασίσετε να τα αφαιρέσετε.

 

Σχετικά με τον πιθανό προβληματισμό σας για την αξιοποίηση ή μη της περσινής κυψέλης για την «τάξη» σας, είναι στη δική σας ευχέρεια αν θα συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ίδια κυψέλη ή αν θα προβείτε στη δημιουργία νέας, καθώς επίσης και αν θα διαγράψετε ή θα διατηρήσετε τις παλιές σας κυψέλες.

Για λόγους όμως καλύτερης και ευκολότερης διαχείρισης των κυψελών σας, σας προτείνουμε, με την έναρξη κάθε σχολικού έτους, να δημιουργείτε μία νέα κυψέλη για την (κάθε) τάξη σας, ακόμη και αν έχει τους ίδιους μαθητές/τριες με την προηγούμενη χρονιά. Για διευκόλυνση, μπορείτε να καλέσετε μαζικά τα μέλη στη νέα κυψέλη σας, είτε από την παλιά κυψέλη είτε από τις έτοιμες λίστες των τάξεων/τμημάτων που παρέχονται στην e-me.

 

Στις κυψέλες που θα αποφασίσετε να διατηρήσετε, ενδείκνυται για λόγους οικονομίας χώρου να διαγράψετε το περιεχόμενο που δεν χρειάζεστε πλέον, ενώ, αν είναι χρήσιμο ή περαιτέρω αξιοποιήσιμο, μπορείτε να το μεταφέρετε στον προσωπικό σας χώρο αρχείων στην e-me.

 

Κλείνοντας, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η e-me, έκδοση 3.3 έχει επεκταθεί με νέα ψηφιακά «εργαλεία» (apps) για την υποστήριξη της διδασκαλίας και της μάθησης, όπως, για τη δημιουργία μαθημάτων (e-me Lessons), συζητήσεων (e-me forums), μαθησιακών ακολουθιών (e-me LAMS), καθώς και με νέες δυνατότητες (ορισμός αγαπημένων κυψελών, δημιουργία αντιγράφων κυψελών, σειροθέτηση αναρτήσεων στον τοίχο κ.ά.). Περισσότερες πληροφορίες και επιμορφωτικό υλικό παρέχεται στη σελίδα https://e-me.edu.gr/el/help/

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Απάντηση