Γιατί τα πανεπιστήμια επιλέγουν το OpenProject για τη διδασκαλία της διαχείρισης έργων

Η χρήση του λογισμικού ως μοντέλο στη διδασκαλία απαιτεί πρότυπα εξίσου αυστηρά με εκείνα της ελεύθερης αγοράς. Η διαφάνεια και η ανεξαρτησία είναι σημαντικές, μαζί με ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών. Και δεδομένου ότι ο προϋπολογισμός στην εκπαίδευση είναι συχνά πολύ σφιχτός, το λογισμικό για τη διδασκαλία πρέπει επίσης να είναι προσιτό.

Το λογισμικό διαχείρισης έργων και εργασιών OpenProject συνδυάζει όλες αυτές τις απαιτήσεις. Είναι ανοικτού κώδικα, προσφέρει ένα τεράστιο εύρος χαρακτηριστικών και σας δίνει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ μιας χαμηλού κόστους έκδοσης cloud και μιας εντελώς δωρεάν κοινοτικής on-premises έκδοσης.

Μάθετε περισσότερα για αυτές τις εκτιμήσεις σε αυτό το άρθρο και διαβάστε μαρτυρίες από πανεπιστήμια στη Γερμανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει με επιτυχία το OpenProject ως λογισμικό διαχείρισης έργων στη διδασκαλία.

5 λόγοι για να επιλέξετε το OpenProject στην εκπαίδευση

1. Το OpenProject είναι ένα λογισμικό ανοικτού κώδικα

Το OpenProject είναι μια λύση ανοικτού κώδικα, πράγμα που σημαίνει ότι ο πηγαίος κώδικας είναι ανοιχτά προσβάσιμος και αναπτύσσεται συνεχώς. Αυτό είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για τα πανεπιστήμια, καθώς μπορούν επίσης να προσαρμόσουν το λογισμικό σε συγκεκριμένες διδακτικές και ερευνητικές απαιτήσεις.

Η φύση του ανοικτού κώδικα εξασφαλίζει μακροπρόθεσμη σταθερότητα, εξαλείφοντας τον κίνδυνο εγκλωβισμού στον προμηθευτή. Σε αντίθεση με το ιδιόκτητο λογισμικό, όπως αυτό της Microsoft, δεν είστε αναγκασμένοι να βασίζεστε αποκλειστικά στον προμηθευτή για ενημερώσεις, υποστήριξη ή ενσωματώσεις. Με το OpenProject, τα πανεπιστήμια έχουν την ευελιξία να προσαρμόσουν εκτενώς την πλατφόρμα, η οποία υποστηρίζεται από ένα ισχυρό API, χωρίς αυτούς τους περιορισμούς.

Επιπλέον, το OpenProject επωφελείται από μια παγκόσμια κοινότητα που συμβάλλει ενεργά στη βελτίωσή του. Η ανατροφοδότηση από την Κοινότητα επηρεάζει άμεσα τον οδικό χάρτη του λογισμικού, εξασφαλίζοντας μια προσέγγιση με επίκεντρο τον χρήστη που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του πραγματικού κόσμου. Η διαφάνεια του κώδικα ανοικτού κώδικα παρέχει επιπλέον στα πανεπιστήμια πλήρη ορατότητα σε ό,τι υλοποιούν, δίνοντάς τους έλεγχο και εμπιστοσύνη στην ασφάλεια και τη λειτουργικότητα του λογισμικού.

Διαβάστε περοσσότερα για open source software as an alternative to proprietary software.

2. Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή με το OpenProject

Στον σημερινό κόσμο, η προστασία των ευαίσθητων δεδομένων είναι υψίστης σημασίας, ιδίως στον τομέα της εκπαίδευσης. Το OpenProject προσφέρει στα πανεπιστήμια τη δυνατότητα να φιλοξενούν το λογισμικό στους δικούς τους διακομιστές και να διατηρούν έτσι τον πλήρη έλεγχο όλων των δεδομένων. Αυτό διευκολύνει τη συμμόρφωση με τις αυστηρές οδηγίες προστασίας δεδομένων, όπως το GDPR, και παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον για τη διαχείριση ερευνητικών και διδακτικών έργων.

Διαβάστε περοσσότερα για OpenProject’s commitment to security and privacy.

3. Το OpenProject είναι ιδανικό για χαμηλούς προϋπολογισμούς Τα πανεπιστήμια εργάζονται συχνά με περιορισμένους προϋπολογισμούς, γι’ αυτό και το OpenProject είναι μια οικονομικά αποδοτική λύση. Στην έκδοση Community, μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κόστος άδειας χρήσης, γεγονός που μειώνει σημαντικά την οικονομική επιβάρυνση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Η έκδοση Enterprise, η οποία περιλαμβάνει ορισμένα πρόσθετα χαρακτηριστικά και ολοκληρωμένη υποστήριξη, είναι επίσης πολύ προσιτή σε σύγκριση με παρόμοιες ισχυρές εναλλακτικές λύσεις. Επισκεφθείτε τη σελίδα τιμολόγησης ή επικοινωνήστε απευθείας μαζί μας  αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την τιμολόγηση για συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης στην εκπαίδευση.

4. Το OpenProject προσφέρει πολλά χαρακτηριστικά τόσο για την ευέλικτη όσο και για την κλασική διαχείριση έργων.

Το OpenProject προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών που υποστηρίζουν τόσο τις παραδοσιακές όσο και τις ευέλικτες μεθόδους διαχείρισης έργων. Με εργαλεία όπως τα διαγράμματα Gantt, οι ευέλικτοι πίνακες, η παρακολούθηση εργασιών, η παρακολούθηση χρόνου και η υποβολή εκθέσεων, οι μαθητές και οι καθηγητές μπορούν να σχεδιάζουν και να υλοποιούν αποτελεσματικά τα έργα τους. Τα εκτεταμένα χαρακτηριστικά καθιστούν δυνατό τον βέλτιστο συνδυασμό της θεωρίας και της πρακτικής της διαχείρισης έργων.

Δείτε την περιήγηση του προϊόντος μας για να αποκτήσετε μια επισκόπηση των χαρακτηριστικών συνεργασίας του OpenProject.

5. Το OpenProject είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο

Το OpenProject ξεχωρίζει για τον υψηλό βαθμό παραμετροποίησής του, επιτρέποντας στα πανεπιστήμια να προσαρμόσουν το σύστημα στις μοναδικές τους ανάγκες. Στις ρυθμίσεις έργου, οι χρήστες μπορούν να διαμορφώσουν τα μέλη του έργου, τις αρμοδιότητες και τις ενότητες για τον εξορθολογισμό των ροών εργασίας.

Επιπλέον, το OpenProject επιτρέπει τη χρήση προσαρμοσμένων ροών εργασίας, διευκολύνοντας τον καθορισμό συγκεκριμένων βημάτων διαδικασίας για αλλαγές κατάστασης. Το λογισμικό προσφέρει επίσης προσαρμοσμένα πεδία, τα οποία επιτρέπουν στα πανεπιστήμια να δημιουργούν ειδικά σημεία δεδομένων για το έργο – όπως μοναδικά αναγνωριστικά ή προσαρμοσμένες καταστάσεις – προσαρμόζοντας περαιτέρω το σύστημα στις απαιτήσεις τους. Αυτά τα ευέλικτα χαρακτηριστικά και οι ροές εργασίας ενδυναμώνουν τόσο τους καθηγητές όσο και τους ερευνητές, διευκολύνοντας τη διαχείριση ακόμη και των πιο σύνθετων έργων με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.

Μαρτυρίες: OpenProject: Γιατί τα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο αγαπούν το OpenProject

Πολλά πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το OpenProject για τη διδασκαλία της διαχείρισης έργων και της έρευνας, με ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Από την Ευρώπη έως τη Βόρεια Αμερική, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα επιλέγουν το OpenProject για την ευελιξία, τη διαφάνεια και την οικονομική αποδοτικότητά του.

Η ικανότητα του OpenProject να εξυπηρετεί τόσο μεγάλα ερευνητικά ιδρύματα όσο και μικρότερα ακαδημαϊκά τμήματα αποδεικνύει την προσαρμοστικότητά του σε διαφορετικά ακαδημαϊκά περιβάλλοντα. Διαβάστε περισσότερα για το OpenProject για πανεπιστήμια και έρευνα. https://www.openproject.org/project-management-universities-research/

Ακολουθούν τρία παραδείγματα από διεθνή πανεπιστήμια που απεικονίζουν διαφορετικές πιθανές περιπτώσεις χρήσης της διαχείρισης έργων στην εκπαίδευση:

FH Münster – Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών, Γερμανία

Το διδακτικό προσωπικό του FH Münster έχει εμπειρία από τη χρήση του OpenProject Community Edition εδώ και αρκετά χρόνια για τη διαχείριση διαφόρων εκπαιδευτικών έργων. Ο χαρακτήρας ανοικτού κώδικα έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα πολύτιμος για το ακαδημαϊκό περιβάλλον του Münster, καθώς προσφέρει ευελιξία και αποδοτικότητα κόστους.

Καθώς οι ανάγκες του πανεπιστημίου έχουν αυξηθεί, σχεδιάζει τώρα να μεταβεί στην έκδοση Enterprise. Η μετάβαση στην έκδοση Enterprise θα επιτρέψει στο πανεπιστήμιο να επωφεληθεί από πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως προηγμένες αναφορές, προσαρμοσμένη επωνυμία και επαγγελματική υποστήριξη, ώστε να διασφαλίσει ότι το πλαίσιο διαχείρισης έργων συμβαδίζει με τις αυξανόμενες ακαδημαϊκές ανάγκες του.

Ο Prof. Dr.-Ing. Thomas Hemker, καθηγητής ψηφιακής μηχανικής στο FH Münster – University of Applied Sciences αναφέρει:

«Στη συνέχεια θα είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε το πλήρες φάσμα των χαρακτηριστικών για να δείξουμε στους φοιτητές μας πώς γίνεται η σύγχρονη διαχείριση έργων και οι ευέλικτες μέθοδοι εργασίας! Αυτό θα μας επιτρέψει να εστιάσουμε ακόμη περισσότερο σε διαφορετικούς τύπους backlog και να δείξουμε πώς οι ιστορίες χρηστών μεταφράζονται σε εφαρμόσιμες εργασίες κατά τη διάρκεια της υλοποίησης

Η μετατροπή αυτή υπογραμμίζει την επεκτασιμότητα και τις μακροπρόθεσμες δυνατότητες του OpenProject για ιδρύματα που επιθυμούν να αναπτυχθούν. Επιπλέον, εάν οι προϋπολογισμοί στενέψουν και πάλι, είναι δυνατή η υποβάθμιση από το Enterprise on-premises στο Community ανά πάσα στιγμή – χωρίς απώλεια δεδομένων.

Πανεπιστήμιο ParisEst Créteil (UPEC), Γαλλία

Στο Πανεπιστήμιο Paris-Est Créteil (UPEC), το OpenProject διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην προετοιμασία των φοιτητών για τη διαχείριση έργων στον πραγματικό κόσμο. Με την ενσωμάτωση της πλατφόρμας στα μαθήματά τους, το UPEC προσφέρει στους φοιτητές μια πρακτική εμπειρία με τον σχεδιασμό, την παρακολούθηση και την εκτέλεση έργων με τη χρήση ενός επαγγελματικού εργαλείου. Αυτή η εφαρμογή στον πραγματικό κόσμο δίνει στους σπουδαστές ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς αποκτούν πρακτικές δεξιότητες που αντικατοπτρίζουν τις απαιτήσεις των σύγχρονων ρόλων διαχείρισης έργων.

Ο Emmanuel Polonowski, λέκτορας πληροφορικής στο Université Paris-Est Créteil αναφέρει:

«Το Open Project είναι ένα καλό πρακτικό συμπλήρωμα των θεωρητικών πτυχών του μαθήματος της διαχείρισης έργων. Πειραματιζόμενοι με ένα επαγγελματικό εργαλείο ανοικτού κώδικα, οι φοιτητές μπορούν να δουν πόσο απλό είναι να ορίζουν εργασίες και πόρους, να σχεδιάζουν και να κατανέμουν την εργασία μεταξύ των μελών του έργου κλπ.». Το OpenProject χρησιμοποιείται για τη διαχείριση των πάντων, από εργασίες μαθημάτων μέχρι μεγάλα ερευνητικά έργα. Με προσαρμόσιμες ροές εργασίας και ισχυρή παρακολούθηση έργων, η UPEC διασφαλίζει ότι οι φοιτητές αναπτύσσουν τόσο τις τεχνικές όσο και τις οργανωτικές δεξιότητες που χρειάζονται στη μελλοντική τους σταδιοδρομία. Για να μάθετε περισσότερα, δείτε την πλήρη μελέτη περίπτωσης μεταξύ του OpenProject και του Πανεπιστημίου Paris-Est Créteil.

Δείτε για περισσότερρες πληροφορίες εδώ.

Πανεπιστήμιο Temple, ΗΠΑ

Το Πανεπιστήμιο Temple στη Φιλαδέλφεια έχει ενσωματώσει το OpenProject στο πρόγραμμα σπουδών του για να ενισχύσει την εκπαίδευση και την έρευνα στη διαχείριση έργων. Η ευελιξία της πλατφόρμας επιτρέπει στο Temple να παρέχει στους φοιτητές τόσο ευέλικτες όσο και παραδοσιακές εμπειρίες διαχείρισης έργων. Αυτή η ευελιξία δίνει στους φοιτητές τη δυνατότητα να εναλλάσσονται μεταξύ μεθοδολογιών ανάλογα με τις απαιτήσεις του έργου, βοηθώντας τους να αναπτύξουν προσαρμοστικότητα, η οποία είναι ζωτικής σημασίας σε επαγγελματικά περιβάλλοντα.

Ο Brent Whiting, εκτελεστικός διευθυντής του κεντρικού γραφείου διαχείρισης έργων της ομάδας ITS στο Πανεπιστήμιο Temple αναφέρει:

«Αγαπάμε το OpenProject επειδή είναι προσαρμόσιμο και προσφέρεται σε ελκυστικό κόστος. Χρησιμοποιώντας το OpenProject, έχουμε συνέπεια σε όλη την ομάδα μας στον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τα πράγματα. Το να έχουμε ορατότητα σε όλο το κεντρικό ITS για το πόση προσπάθεια βρίσκεται στην αγκαλιά ενός τρέχοντος πόρου ή μιας ομάδας και να προβλέπουμε τι να περιμένουμε πριν τους ζητήσουμε εργασία είναι κρίσιμο». Το OpenProject δεν χρησιμοποιείται μόνο για τη διδασκαλία, αλλά και σε ερευνητικά έργα, όπου συνηθίζονται πολύπλοκα χρονοδιαγράμματα και διατμηματική συνεργασία. Με τη χρήση του OpenProject, το Temple έχει εξορθολογήσει αυτές τις διαδικασίες, διευκολύνοντας τόσο τους φοιτητές όσο και το διδακτικό προσωπικό να παρακολουθούν την πρόοδο και να διαχειρίζονται τα παραδοτέα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στη μελέτη περίπτωσης μεταξύ του OpenProject και του Temple University.

 

Πηγή άρθρου: https://www.openproject.org/blog/project-managment-universities/

Απάντηση