3ο  Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ (πρόγραμμα – σύνδεσμοι παρακολούθησης)

Διοργάνωση του 3ου Πανελλήνιου Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ 5&6 Απριλίου 2023.

 Το πρόγραμμα και οι σύνδεσμοι παρακολούθησης και επίλυσης των γρίφων.

Το Ελληνικό Κέντρο Επιστημών και Τεχνών (Ε.Κ.Ε.ΤΕ) σε συνεργασία με την ομάδα υποστήριξης του e-class του Υπουργείου Παιδείας υλοποιεί την Τετάρτη 5 Απριλίου και τη Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 στις 11:30 π.μ το 3ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ, και τα σχολεία έχουν τη δυνατότητα να αφιερώσουν 2 ώρες του ωρολογίου προγράμματος  για τη παρακολούθηση και συμμετοχή των μαθητών/τριών στις δράσεις του φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα είναι κοινό για όλες τις τάξεις των γυμνασίων και λυκείων  και το περιεχόμενο του φεστιβάλ είναι κατάλληλο για να το παρακολουθήσουν όλοι/ες οι μαθητές/ριες, όλοι οι εκπαιδευτικοί καθώς και όσοι ενδιαφέρονται και αγαπούν την εκπαίδευση.

Το 3ο Π.Δ.Μ.Μ. Φεστιβάλ έχει ως τίτλο  τα     “Τα Μαθηματικά Είναι Παντού”. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία γνωρίσουν τον «κόσμο των μαθηματικών» και να αντιληφθούν ότι τα μαθηματικά βρίσκονται παντού γύρω μας, υπεισέρχονται σε κάθε δραστηριότητά μας και αποτελούν τη βάση όλων των επιστημών.

Ο καθηγητής του ΜΙΤ κ. Μανώλης Κέλλης, στη συνέντευξη του στον κ. Κωνσταντίνο Μπουραζάνα, εξηγεί πως τα μαθηματικά αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη βοηθούν στην εξέλιξη της ιατρικής μελετώντας το γονιδίωμα του ανθρώπου. Η συμμετοχή του μουσικού, συνθέτη και καθηγητή κ. Γιάννη Ζουγανέλη έχει ως  σκοπό να αναδείξει τη χρησιμότητα των μαθηματικών στις τέχνες και ιδιαίτερα στη μουσική. Με την ευκαιρία αυτή ο κ. Ζουγανέλης αφιερώνει στους μαθητές ένα τραγούδι που έγραψε για αυτούς.

Οι  εργασίες των μαθητών περιέχουν μουσικά, θεατρικά, χορευτικά δρώμενα με πρωτότυπες σκέψεις και δημιουργίες. Μέσα από τις εργασίες αναδεικνύονται  οι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι σκέφτονται, νιώθουν, προσεγγίζουν τα  προβλήματα και αλληλοεπιδρούν.  Επίσης αποτελούν ακόμη μια καλή ευκαιρία διάχυσης των καλών πρακτικών που υλοποιούνται στα σχολεία της χώρας μας.

Μετά  την προβολή  των εργασιών, δίνεται η ευκαιρία σε όποιον  επιθυμεί να ασχοληθεί με την επίλυση γρίφων, ακόμη  και αν δεν είναι μαθητής. Οι γρίφοι είναι ταξινομημένοι κατά τάξη και σε  κάθε τάξη υπάρχει τράπεζα θεμάτων, μέσα από την οποία θα γίνεται τυχαία  η επιλογή των ασκήσεων για τον κάθε συμμετέχοντα. Όποιος επιθυμεί  να διαγωνιστεί, θα μπορεί να επιλέξει τον σύνδεσμο που θα τον οδηγεί σε περιβάλλον επίλυσης και ακολουθώντας  τις οδηγίες οι οποίες δίνονται αναλυτικά, να ολοκληρώσει  τις ασκήσεις.  Όσοι από  τους συμμετέχοντες,  στην επίλυση γρίφων, συγκεντρώσουν βαθμολογία μεγαλύτερη του 20, θα μπορούν να λάβουν δωρεάν αριστείο διάκρισης.

 Προσβασιμότητα και ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι

  Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Επομένως όποιος/α επιθυμεί να το παρακολουθήσει  χρειάζεται  να συνδεθεί στο διαδίκτυο με   ένα ηλεκτρονικό μέσο στο οποίο θα είναι εγκατεστημένο το YouTube.

Όλοι οι σύνδεσμοι θα ενεργοποιηθούν  τις ημέρες διεξαγωγής του φεστιβάλ και βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ekete.gr.

Για να ειδοποιηθείτε από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube ΕΔΩ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Ο σύνδεσμος της ζωντανής ροής της 1ης ημέρας (Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 στις 11:00 π.μ) είναι: https://bit.ly/mathfest5

Ο σύνδεσμός της ζωντανής ροής της 2ης ημέρας (Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 στις 11:00 π.μ) είναι:  https://bit.ly/mathfest6

Οι σύνδεσμοι για την επίλυση των γρίφων είναι:

Για την Α’ Γυμνασίου:https://eduspace.sch.gr/courses/EDUTID102/

Για τη Β’ Γυμνασίου:  https://eduspace.sch.gr/courses/EDUTID106/

Για τη Γ’ Γυμνασίου:  https://eduspace.sch.gr/courses/EDUTID107/

Για την Α’ Λυκείου: https://eduspace.sch.gr/courses/EDUTID105/

Για τη Β’ Λυκείου:https://eduspace.sch.gr/courses/EDUTID104/

Για τη Γ’ Λυκείου:https://eduspace.sch.gr/courses/EDUTID103/

Πρόγραμμα του 3ου Πανελλήνιου Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ

Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 11:30 π.μ.

  • 11:30- Έναρξη από τον κ. Κωνσταντίνο Μπουραζάνα.11:35- Συνέντευξη του ακαδημαϊκού επιστήμονα  Καθηγητή του ΜΙΤ κ. Μανώλη Κέλλη.
  • 12:05 -Συνέντευξη του μουσικού  κ. Γιάννη Ζουγανέλη.
  • 12:19- Παρουσίαση εργασιών μαθητών/τριων.

Επίλυση Γρίφων: Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή για όλες τις τάξεις από τις 12:00 έως 15:00

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 11:30 π.μ.

  • 11:30- Έναρξη από τον κ. Κωνσταντίνο Μπουραζάνα.
  • 11:35- Συνέντευξη του ακαδημαϊκού επιστήμονα  Καθηγητή του ΜΙΤ κ. Μανώλη Κέλλη.
  • 12:05 -Συνέντευξη του μουσικού  κ. Γιάννη Ζουγανέλη.
  • 12:19- Παρουσίαση εργασιών μαθητών/τριων.

Επίλυση Γρίφων: Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή για όλες τις τάξεις από τις 12:00 έως 15:00

Ελληνικό Κέντρο Επιστημών και Τεχνών – (E.K.E.TE.)

ekete.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *