Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Διαδικτυακού Μαθηματικού Μαθητικού Φεστιβάλ.

 

Δείτε παρακάτω την αποφώνηση του Κωνσταντίνου Μπουραζάνα στο 3ο  Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ

 

Aγαπητοί/ες μαθητές/τριες,  αξιότιμοι/μες συνάδελφοι/ισσες εκπαιδευτικοί, φίλοι και φίλες,

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Διαδικτυακού Μαθηματικού Μαθητικού Φεστιβάλ.

Το 3ο Π.Δ.Μ.Μ. Φεστιβάλ έδωσε την ευκαιρία όχι μόνο στους μαθητές αλλά  σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα να γνωρίσει ¨τον κόσμο των μαθηματικών¨, να κατανοήσει ότι “τα μαθηματικά είναι παντού” και υπεισέρχονται σε κάθε δραστηριότητά μας, αποτελώντας τη βάση όλων των επιστημών.

Ο συνολικός αριθμός των σχολείων που παρακολούθησε το φεστιβάλ υπολογίζεται ότι  ξεπέρασε τα 850.  Στην επίλυση γρίφων συμμετείχαν περισσότεροι από 8000 μαθητές/τριες. Όσοι από αυτούς/τες διακρίθηκαν στην επίλυση γρίφων, θα λάβουν ¨αριστείο διάκρισης¨ που θα τους αποσταλεί από την ομάδα ανάπτυξης του eclass.

Θα ήθελα να αναφερθώ  στην συμμετοχή του επιφανή καθηγητή του ΜΙΤ κ. Μανώλη Κέλλη που μέσα από την συνέντευξη του εξήγησε πως τα μαθηματικά, αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη, βοηθούν στην εξέλιξη της ιατρικής.

Θα ήταν αδύνατο να μην τονίσω  την συμμετοχή του μουσικού και ηθοποιού κ. Γιάννη Ζουγανέλη, ο οποίος ανέδειξε τη χρησιμότητα των μαθηματικών στις τέχνες και ιδιαίτερα στη μουσική. Μάλιστα με το τραγούδι που αφιέρωσε στους μαθητές συμπλήρωσε τον τίτλο του φεστιβάλ, «Τα μαθηματικά είναι παντού», με το ρεφρέν «Με τα Μαθηματικά σπάστε όλα τα ταμπού και στην γνώση κάνετε ντου».

Όποιος επιθυμεί, δύναται να παρακολουθήσει όλες τις δράσεις του φεστιβάλ (και αυτές που δεν μπορέσαμε να παρουσιάσουμε λόγω του χρονικού περιορισμού) στην ιστοσελίδα που δημιουργήσαμε για αυτό το σκοπό: ekete.gr

Θα επιθυμούσα να εκφράσω από τα βάθη της καρδιάς μου τις ευχαριστίες μου σε όλους όσους συνετέλεσαν στην προετοιμασία αυτής της διοργάνωσης και ιδιαίτερα να ευχαριστήσω:

  • Τους ομιλητέςμας κ. Μανώλη Κέλλη και κ. Γιάννη Ζουγανέλη.
  • Την ομάδα υποστήριξης του e-classτου Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.
  • Όλους/λες τους μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν με τις   εργασίες στους στο φεστιβάλ.
  • Όλους/λες τους/τις φίλους/λες των μαθηματικών και των ευρύτερων επιστημών που μας παρακολουθείτε και συμμετέχετε στέλνοντάς με κάθε μέσο τα ενθαρρυντικά σας  μηνύματα.
  • Τους συνεργάτες μου στο σύλλογο του Ελληνικού Κέντρου Επιστημών και Τεχνών.

Τέλος, θα ήθελα να τονίσω ότι η ανταπόκρισή  σας  και η ενεργή συμμετοχή σας στο φεστιβάλ, ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντική. Το γεγονός αυτό μας δίνει την ώθηση να συνεχίσουμε να δουλεύουμε  με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη ώστε να προετοιμαστούμε για το 4ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ.

Σας ευχαριστώ πολύ

Εύχομαι σε όλους να είστε καλά

&

η κάθε μέρα να σας φέρνει  πιο κοντά στην επιτυχία των στόχων σας.

Μπουραζάνας Κωνσταντίνος

Πρόεδρος

Ελληνικού Κέντρου Επιστημών και Τεχνών

Ε.Κ.Ε.ΤΕ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *