10 καλοί λόγοι που πρέπει να αγκαλιαζόμαστε πιο συχνά


Όπως αποδεικνύεται, το αγκάλιασμα όχι μόνο μας κάνει να νιώθουμε καλά αλλά έχει επίσης πολλές θετικές επιδράσεις στο μυαλό και το σώμα μας.


Το φαινόμενο αυτό έχει από καιρό μελετηθεί και αποδειχθεί από τους επιστήμονες.

 1. Οι αγκαλιές που διαρκούν 20 δευτερόλεπτα ή περισσότερο έχουν θεραπευτικό αποτέλεσμα που επηρεάζει θετικά το σώμα μας και μας βοηθά να καταπολεμήσουμε ασθένειες.
 2.  Η αγκαλιά μεταφέρει υποστήριξη και συναίσθημα. Μας κάνει να αισθανόμαστε ότι μας αγαπούν και μας βοηθά να καταστείλουμε την επιθυμία να γεμίσουμε το συναισθηματικό κενό με νόστιμες αλλά ανθυγιεινές τροφές.
 3.  Με τη μείωση των επιπέδων του στρες και την καταπολέμηση της φλεγμονώδους διεργασίας, το αγκάλιασμα κάνει τους φυσικούς μηχανισμούς γήρανσης στο σώμα μας να τρέχουν με βραδύτερο ρυθμό.
 4.  Το αγκάλιασμα βελτιώνει τη διάθεσή μας και μας βοηθά να επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες μας για μια γόνιμη και σκληρή εργάσιμη ημέρα.
 5.  Γεμάτο με θετική ενέργεια, το σώμα και το μυαλό μας, είναι σίγουρο ότι θα ξεπεράσουμε  τις δυσκολίες και θα βρούμε μια διέξοδο στις πιο δύσκολες καταστάσεις.
 6. Η αγκαλιά προκαλεί το σώμα μας να εκκρίνει την ορμόνη ωκυτοκίνη, η οποία μας γεμίζει με μια αίσθηση χαράς και συμβάλλει στην ενίσχυση του συναισθηματικού δεσμού μεταξύ φίλων ή των μελών της οικογένειας.
 7. Η αγκαλιά όχι μόνο μειώνει τη σύνθεση της κορτιζόλης, αλλά αυξάνει επίσης την έκκριση της σεροτονίνης, η οποία συνδέεται με την καλή διάθεση και την αίσθηση της ευτυχίας. Έτσι ηρεμεί το νευρικό μας σύστημα και βελτιώνεται η συνολική συναισθηματική μας κατάσταση.
 8.  Η αγκαλιά έχει ηρεμιστική επίδραση τόσο στην καρδιά μας όσο και στο νευρικό σύστημα. Χαλαρώνουν τα νεύρα μας και απαλλασσόμαστε  από το συσσωρευμένο στρες και την ένταση.
 9.  Το αγκάλιασμα μας κάνει να αισθανόμαστε ασφαλείς. Μας αναγκάζει να είμαστε λιγότερο επιρρεπείς σε φόβους και ανασφάλειες. Μια τέτοια αντίδραση είναι μέρος των ενστίκτων μας – αυτό μας βοηθάει στο υποσυνείδητο επίπεδο, παρέχοντας υποστήριξη στις διάφορες δυσκολίες της ζωής.
 10. Το αγκάλιασμα είναι ένας μοναδικός τρόπος για να εκφράσουμε τη φροντίδα, την αγάπη και την υποστήριξη προς τους αγαπημένους σας, δεν έχει σημασία ποια γλώσσα μιλάτε!

  πηγή

Απάντηση