Τα 8 καλύτερα παιδικά μουσεία στην Ελλάδα!

Αν πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τα παιδιά να αγαπήσουν τα μουσεία, πιθανώς δεν έχετε επισκεφθεί ακόμα όσα είναι αφιερωμένα αποκλειστικά σ’ εκείνα. Σίγουρα αριθμητικά και μόνο τα παιδικά μουσεία είναι περισσότερα στην πρωτεύουσα, όμως τα καλά νέα είναι ότι δεν υπάρχουν μόνο εκεί. Συγκεντρώσαμε τα καλύτερα μουσεία για τους μικρούς μας φίλους στην Ελλάδα και σας τα παρουσιάζουμε.

Νόηση – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη

Τα 8 καλύτερα παιδικά μουσεία στην Ελλάδα!

Μεταφερόμαστε σ’ ένα από τα μουσεία της συμπρωτεύουσας, που  ευχόμαστε να υπήρχαν όσο είμαστε παιδιά. Στη Νόηση τα πιτσιρίκια έχουν την ευκαιρία να γίνουν επιστήμονες και να πειραματιστούν μέσω της συμμετοχής τους σε ειδικά τμήματα, ενώ στο Τεχνοπάρκο θα περάσουν ώρες παίζοντας με διαδραστικά εκθέματα. Σας εγγυόμαστε ότι οι προβολές στο Κοσμοθέατρο, τον Προσομοιωτή και το Πλανητάριο θα εντυπωσιάσουν ακόμα και εσάς.

Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης 

Στην Άνω Τούμπα, δεν διασκεδάζουν μόνο οι μεγάλοι αλλά και οι μικροί. Εκπαιδευτικά προγράμματα, πρωτότυπα εργαστήρια και δραστηριότητες διοργανώνονται στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για τους μικρούς κατοίκους της συμπρωτεύουσας, ηλικίας 4 έως 12 ετών. Εκτός από τις μόνιμες εκθέσεις της «Μαγικής παιχνιδοχώρας» και «Της τάξης απ’ τα χρόνια τα παλιά», μπορείτε να δείτε εδώ τα προγράμματα που διοργανώνονται κάθε Κυριακή.

Αν θέλετε να βοηθήσετε ως εθελοντής στη δράση του μουσείου, δείτε περισσότερα εδώ.

Μουσείο και Ακαδημία Παιδικής Τέχνης «Οικουμένη» στην Ξάνθη

Με πρωτοπόρα εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως η «Ψίχα therapy», στο οποίο τα παιδιά δημιουργούν καλλιτεχνικά έργα με ψωμί και στο τέλος τα τρώνε αλλά και η «Μικροζωγραφική με φασόλια και άμμο», τα παιδιά έρχονται σ’ επαφή με την Τέχνη. Εκτός από τα προγράμματα, η Ακαδημία Τέχνης διοργανώνει τον ετήσιο διαγωνισμό ζωγραφικής Bienale, στον οποίο καλούνται να συμμετέχουν παιδιά απ’ όλο τον κόσμο, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους!

Μουσείο Παιδικής Ηλικίας «Ο σταθμός» στο Ναύπλιο

Στεγάζεται στην αποθήκη του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού του Ναυπλίου και είναι ένας χώρος αφιερωμένος στα παιδιά. Εκτός από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που «τρέχουν», το Μουσείο διαθέτει μια μόνιμη συλλογή με παλιά παιχνίδια και αυτοσχέδιες κατασκευές για να δουν τα παιδιά πώς διασκέδαζαν παλαιότερα οι… προκάτοχοί τους.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ ή καλέστε στο 27520 28379.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ηράκλειο Κρήτης

Μπορεί να μην απευθύνεται αμιγώς σε πιτσιρίκια, αλλά είναι ένα από τα μουσεία που θα τα ενθουσιάσει. Στο «ζωντανό μουσείο», τα παιδιά θα δουν από κοντά πολλά ζώα του Οικοσυστήματος της Μεσογείου, όπως οχιές και βατράχια ενώ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και… δεινόσαυρους σε μια εντυπωσιακή έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι το Νοέμβριο του 2017. Στον «ερευνότοπο» του Σταύρου Νιάρχου, έναν χώρο αποκλειστικά σχεδιασμένο για παιδιά, τα πιτσιρίκια θα χρησιμοποιήσουν τις αισθήσεις τους και μέσω διασκεδαστικών, εκπαιδευτικών παιχνιδιών, θα έρθουν σ’ επαφή με τη φύση.

Μουσείο για παιδιά  στην Πάτρα

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Άτροπος δημιούργησε το Μουσείο για Παιδιά. Τα μικρά μας θα ταξιδέψουν από την Πάτρα σε όλο τον κόσμο και θα γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς. Στόχος της δημιουργίας του είναι τα παιδιά να έρθουν σ’ επαφή με τη διαφορετικότητα και να εξοικειωθούν μ’ αυτήν μέσα από ειδικά εργαστήρια και προγράμματα, που απευθύνονται αποκλειστικά σε μεγάλες ομάδες και σχολεία.

Μουσείο Πειραμάτων  στην Αθήνα

Ένα διαφορετικό μουσείο στην Αθήνα που κάνει την επιστήμη… παιχνιδάκι. Τα παιδιά πειραματίζονται, ανακαλύπτουν, ακονίζουν το μυαλό και τις γνώσεις τους και μετατρέπονται σε κανονικούς επιστήμονες. Εδώ μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα των κυριακάτικων εργαστηρίων, στα οποία όμως θα πρέπει να κλείσετε θέση αρκετά νωρίς.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στην Αθήνα

Το πιο γνωστό παιδικό μουσείο της Ελλάδας δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Διοργανώνει πλήθος προγραμμάτων για σχολεία αλλά και μεμονωμένους επισκέπτες, με τη φιλοσοφία του να στηρίζεται στη μάθηση μέσω αντικειμένων και παιχνιδιών. Εδώ και λίγους μήνες, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο μεταφέρθηκε στο Κτίριο του Ωδείου Αθηνών, γι’ αυτό μην μπερδευτείτε και το επισκεφθείτε στην παλιά του διεύθυνση!

πηγή

Απάντηση