Δείτε τι αλλάζει στις γονικές άδειες των δημοσίων υπαλλήλων

Δείτε τι αλλάζει στις γονικές άδειες των δημοσίων υπαλλήλων

Αναλυτικά οι αλλαγές

Αλλάζει το καθεστώς των Γονικών Αδειών για τους δημοσίους υπαλλήλους με το  νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τίτλο «Ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ, Ενίσχυση και Αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις».

Το νομοσχέδιο παρουσίασε σήμερα η Υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Σε αυτό προβλέπεται ειδικότερα:Οι μητέρες που αποκτούν τέκνο με υιοθεσία δικαιούνται τρίμηνη άδεια μητρότητας, κατ’ αντιστοιχία με το χρονικό διάστημα των τριών μηνών της άδειας λοχείας το οποίο χορηγείται μετά τον τοκετό στις φυσικές μητέρες.

Στην ισχύουσα διάταξη δεν υπάρχει αναφορά στον θετό πατέρα, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η χορήγηση της άδειας αυτής στον άνδρα υπάλληλο που αποκτά τέκνο με την διαδικασία της υιοθεσίας.

Πλέον, με όσα ισχύουν από εδώ και πέρα:

β) Οι ανάδοχοι γονείς δικαιούνται τις ίδιες άδειες, που αφορούν στη φροντίδα και την ανατροφή του ανηλίκου, με τους φυσικούς γονείς καθ’ όλη τη διάρκεια της αναδοχής. Προβλέπεται ρητά ότι η τρίμηνη άδεια χορηγείται και στους ανάδοχους γονείς.

γ) Η τρίμηνη άδεια μητρότητας επεκτείνεται ρητά και στους γονείς που αποκτούν τέκνο με τη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας.

Απάντηση