Επιστολή των μαθητών του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου «ΑΘΗΝΑ» στην υπ. Παιδείας

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ και κυρία Υφυπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση των μαθητών του Γυμνασίου – Λυκείου του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου «ΑΘΗΝΑ» για την έλειψη μαθηματικού.

Έχοντας ήδη διανύσει 2 μήνες της σχολικής χρονιάς και παρότι οι ανάγκες των σχολείων μας σε διδακτικό προσωπικό είναι γνωστές και καταγεγραμμένες από τον Μάιο του 2019 στο Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης Μαριούπολης καθώς και στην ΔΙΠΟΔΕ του Υπουργείου Παιδείας, μέχρι σήμερα λαμβάνουμε υποσχέσεις και τίποτα χειροπιαστό.

Η απουσία εκπαιδευτικού (μαθηματικού) σ’ ένα σχολείο του εξωτερικού, με τις ιδιαιτερότητες του, έναντι των αντιστοίχων σχολείων της Ελλάδας αλλά και τις ίδιες υποχρεώσεις, δημιουργεί πολλές στρεβλώσεις στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των μαθητών. Πολύ δε περισσότερο στους μαθητές της Γ’ Λυκείου που βρίσκονται στον αέρα ενώ προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Συνολικά από το ξεκίνημα του σχολικού έτους μέχρι σήμερα έχουν χαθεί 152 ώρες μαθηματικών οι οποίες θα προστεθούν στο σύνολο των ωρών μέχρι να γίνει η απόσπαση του εκπαιδευτικού.

Αναλυτικά στην Α΄Λυκείου έχουν χαθεί 40 ώρες, στην Β’ Λυκείου Γ.Π. 40 ώρες, στην Β’ Λυκείου προσανατολισμού 16 ώρες και στην Γ’ Λυκείου προσανατολισμού 56 ώρες.

Παρά τις εκκλήσεις τόσο της Διεύθυνσης του σχολείου όσο και του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων προς τους αρμόδιους, διαπιστώνουμε ότι  το Γυμνάσιο  και Λύκειο του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου «ΑΘΗΝΑ» παραμένει χωρίς μαθηματικό μέχρι και σήμερα (08/11/2019)  και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τους λόγους για την στάση που τηρείται απέναντι μας, την ίδια στιγμή που συμμαθητές μας στην Ελλάδα και άλλα σχολεία του εξωτερικού προχωρούν κανονικά στα μαθήματά τους και προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις χωρίς άγχος.

Απαιτούμε

•    Ίσες ευκαιρίες στην μόρφωση και στην παιδεία όπως θα έπρεπε.
•    Επιτάχυνση των διαδικασιών για την απόσπαση μαθηματικού για να καλυφθεί το συντομότερο δυνατόν ο χαμένος χρόνος.

Τα μέλη του 15μελούς Συμβουλίου
Του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου «ΑΘΗΝΑ»

Απάντηση