ΕΜΕ: Διοργάνωση δράσεων για την αξία των Μαθηματικών στις 14 Μάρτη

Η 14η Μάρτη (14/3) έχει ανακηρυχθεί από το 2009 Παγκόσμια Μέρα των Μαθηματικών, παραπέμποντας στη γραφή 3,14 με την οποία αρχίζει ο υπολογισμός του π (του λόγου της περιφέρειας προς τη διάμετρο κάθε κύκλου).

Με αφορμή την παραπάνω μέρα, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) καλεί να οργανωθούν δράσεις για τη σημασία της Μαθηματικής Εκπαίδευσης και τις δυνατότητες που προσφέρει η Μαθηματική Επιστήμη. «Καλούμε τα μέλη της μαθηματικής και εκπαιδευτικής κοινότητας να μετέχουν στην Παγκόσμια Μέρα των Μαθηματικών με την έγκαιρη οργάνωση εκδηλώσεων και συζητήσεων για την παιδαγωγική και πολιτισμική αξία των μαθηματικών ως τρόπου σκέψης, έκφρασης, επικοινωνίας, επιχειρηματολογίας, επιστημονικής κατανόησης των φαινομένων και οργάνωσης των κοινωνιών», τονίζει η ΕΜΕ. Παράλληλα, παροτρύνει τα σχολεία «να οργανώσουν διεπιστημονικές συζητήσεις και δράσεις, για να αναδείξουν τη μαθηματική συμβολή και παρουσία στον κριτικό και ακριβή τρόπο σκέψης και έκφρασης όλων των γνωστικών πεδίων, επισημαίνοντας τη σημασία των μαθηματικών στον σύγχρονο κόσμο, το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μαθηματική εκπαίδευση και την αναγκαιότητα της μαθηματικής καλλιέργειας για κάθε πολίτη στην ψηφιακή εποχή».

Το ΔΣ της ΕΜΕ καλεί επίσης τα παραρτήματά της σε όλη την Ελλάδα να καταθέσουν προτάσεις για μαθηματικές δραστηριότητες σε σχολεία, μουσεία, βιβλιοθήκες και άλλους χώρους εκπαίδευσης και πολιτισμού στο θέμα «Τα Μαθηματικά είναι παντού», που επέλεξε για τη φετινή «μέρα Πι» στις 14 Μάρτη 2020 η Διεθνής Ένωση Μαθηματικών.

Απάντηση