Κλειστά σχολεία και μετά τις 14 ημέρες εάν χρειαστεί – Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στην απόφαση για κλειστά σχολεία τις επόμενες 14 ημέρες, τόνισε ότι «κλείσαμε το σχολείο για καθαρά προληπτικούς λόγους, προκειμένου να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορονοϊού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Κεραμέως ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει πάρει πιο αυστηρά μέτρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες κι αυτό έγινε «για να δράσουμε όταν το μέτρο θα είναι πιο αποτελεσματικό, όλα είναι θέμα δεδομένων και στιγμής».

Η κα Κεραμέως ξεκαθάρισε πως  η αναστολή λειτουργίας των σχολείων είναι για 14 ημέρες, και θα ληφθεί απόφαση πριν περάσουν, για το κατά πόσο έχει νόημα να παραταθεί. Υπάρχει πάντως αυτό το ενδεχόμενο, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το κλείσιμο των σχολείων θα επανεξεταστεί, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Έχουμε προετοιμαστεί για λουκέτο δύο εβδομάδων ή και για παραπάνω» δήλωσε η υπουργός, όμως διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά, ενώ εξήγησε πως το υπουργείο έχει προετοιμαστεί για διαφορετικά σενάρια.

Αν η αναστολή είναι για 2-3 εβδομάδες, μαζί με τα σχολεία που έχουν ήδη κλείσει, η αναπλήρωση γίνεται σχετικά ανώδυνα, όπως εξήγησε η κα Κεραμέως «με αναμόρφωση των διδακτικών ωρών και ματαίωση περιπάτων.
«Με βάση το πρώτο σενάριο, μόνο με αυτά τα μέτρα είμαστε σε θέση να αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος».

Απάντηση