Κορωνοϊός – Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Πόσοι μαθητές γράφτηκαν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Δίπλα στους μαθητές τους, στέκονται αυτό το δύσκολο διάστημα, οι εκπαιδευτικοί προσπαθώντας να τους στηρίξουν τόσο στα «ψηφιακά μαθήματα» όσο και ψυχολογικά.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, ελέω κορονοϊού είναι σχεδόν καθολική όχι όμως και των μαθητών.

«Ως δάσκαλοι έχουμε στραμμένη τη σκέψη μας, στους μαθητές μας και προσπαθούμε, αυτές τις ώρες να τους συμπαρασταθούμε, με την ελπίδα σύντομα να ξαναβρεθούμε στο φυσικό μας χώρο, στο σχολείο μας», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί, του Γυμνασίου Πικερμίου, μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου τους, απευθυνόμενοι στους γονείς.Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν, όσο αυτό είναι εφικτό, να συνδράμουν τα παιδιά αλλά και τις οικογένειες, όχι μόνο, με την εξ΄αποστάσεως διδασκαλία, αλλά και με συμβουλές και πληροφορίες για θέματα όπως, η διαχείριση κρίσεων στην οικογένεια, δημιουργική απασχόληση μαθητών, πληροφορίες για γραμμές υποστήριξης κ.α.

Δάσκαλοι και καθηγητές κάνουν ότι μπορούν, προκειμένου να διατηρήσουν την επαφή,με τους μαθητές τους, έως ότου ανοίξουν ξανά τα σχολεία, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες στην εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση, οι οποίες φανερώθηκαν αυτές τις μέρες, σύμφωνα με το Έθνος.

Παρόλα αυτά, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχουν εγγραφεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο 393.381 χρήστες εκ των οποίων 137.580 εκπαιδευτικοί και 255.801 μαθητές. Επίσης ότι οι μισοί από τους 255.801 μαθητές έχουν εγγραφεί το τελευταίο διήμερο. Η συμμετοχή των παιδιών είναι μικρή με δεδομένο ότι ο μαθητικός πληθυσμός της χώρας φτάνει κοντά στους 1.500.000.

Πάντως οι γονείς και κυρίως οι νεότεροι σε ηλικία, κάνουν χρήση διαδικτυακών μαθημάτων όχι μόνο από το υπουργείο Παιδείας, αλλά και από άλλες ιδιωτικές πλατφόρμες, οι οποίες αυτό το διάστημα συνήθως προσφέρονται δωρεάν. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι στόχος είναι να κρατηθούν οι μαθητές κοντά στην εκπαιδευτική διαδικασία καθώς το διάστημα μακριά από τα σχολεία θα είναι μεγάλο.

πηγή

Απάντηση