Αγκομαχά η πλατφόρμα του Π. Σ. Δ. για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: 137.580 εκπαιδευτικοί και 255.801 μαθητές γράφτηκαν στις υπηρεσίας διαδικτύου του υπουργείου, αλλά «πέφτει» ή  «σέρνεται».

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: Στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας sch.gr σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, έχουν εγγραφεί 393.381 χρήστες εκ των οποίων 137.580 εκπαιδευτικοί και 255.801 μαθητές. Οι μισοί από τους 255.801 μαθητές έχουν εγγραφεί το τελευταίο διήμερο. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο είναι το εθνικό δίκτυο και ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου του υπουργείου που διασυνδέει 16.071 μονάδες. Παράλληλα παρέχει υπηρεσίες ηλεκτρονικής μάθησης, επικοινωνίας και συνεργασίας. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι από desktop το σάιτ είναι συνήθως «πεσμένο» ενώ από κινητό μπαίνεις πιο εύκολα στην πλατφόρμα

Το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει πως γίνονται διαρκώς όλες οι απαραίτητες αναβαθμίσεις του συστήματος, για να υποστηριχθεί η αυξημένη κίνηση στην εγγραφή λογαριασμών, μετά από  διαμαρτυρίες ότι η εφαρμογή «αγκομαχά» και δεν βγάζει ανήφορο. Και σε πολλές πόλεις υπάρχει συνολικό πρόβλημα με τις ταχύτητες σύνδεσης του internet.

Αυτό δυστυχώς δεν επιτρέπει να δουλέψουν ούτε με τις «ασύγχρονες πλατφόρμες» γιατί το σύστημα είναι υπερβολικά αργό ή τους «πετάει έξω». Επίσης πολλοί γονείς δεν μπορούν να πάρουν κωδικούς από το Σχολικό Δίκτυο, και αν πάρουν μετά δεν τους αναγνωρίζει το σύστημα. Παράλληλα υπάρχουν μαθητές που δεν διαθέτουν τα τεχνικά μέσα για τη συμμετοχή εξ αποστάσεως (γρήγορο internet, Ηλεκτρονικός Υπολογιστής, tablet κ.α.) διότι πόσα μέλη μιας οικογένειας μπορούν να μοιραστούν έναν υπολογιστή τώρα που κάποιοι ασκούν εκ των πραγμάτων τηλεργασία.

Ειδικά στη Δευτεροβάθμια, μεγάλο κομμάτι εκπαιδευτικών στερείται του επιπλέον αναγκαίου εξοπλισμού, όπως κάμερες, μικρόφωνα, ψηφιακές γραφίδες κ.α., με συνέπεια να αδυνατεί να συμμετάσχει στη σύγχρονη μορφή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αρκετοί εκπαιδευτικοί ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να δημιουργήσει μία κεντρική ομάδα τεχνική υποστήριξη στελεχωμένη με το αναγκαίο προσωπικό, που θα λειτουργεί μέσω διαδικτύου ή με δωρεάν τηλεφωνική γραμμή και θα στηρίζει τους εκπαιδευτικούς σε σταθερή βάση.

Ζητούν επίσης να αξιοποιηθεί η δημόσια τηλεόραση και με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, να προβάλλονται καθημερινά ειδικές ενημερωτικές εκπομπές με την παρουσία εκπαιδευτικών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών ώστε να στηριχθούν οι γονείς στη διαχείριση των δύσκολων καταστάσεων που βιώνουν οι ίδιοι και τα παιδιά.

 

 

πηγή

Απάντηση