Χρήσιμες οδηγίες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω ΕΡΤ2

Εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας για τη συμμετοχή της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών/τριών

«Συμμετοχή της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών/τριών των σχολικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης»

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποιεί από τη Δευτέρα 30/3/2020 και τον τρίτο άξονα του σχεδιασμού του για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την Εκπαιδευτική Τηλεόραση, προκειμένου να διατηρηθεί η επαφή των μαθητών/τριών με το μαθησιακό περιβάλλον και την εκπαιδευτική διαδικασία, μετά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, απευθυνόμενη πρωτίστως σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο του νέου εγχειρήματος για εξ αποστάσεως εκπαίδευση/διδασκαλία, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στη διαδικασία της Σύγχρονης και Ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και διδασκαλίας, αξιοποιώντας παράλληλα και την Εκπαιδευτική Τηλεόραση η οποία αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά μέσα μαζικής επικοινωνίας.Ολοκληρώνοντας το πλέγμα δράσεων αναφορικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση/διδασκαλία, από τη Δευτέρα, 30/3/2020 και καθημερινά στις 10 π.μ. από τη συχνότητα της ΕΡΤ2, οι μαθητές/τριες του 2 Δημοτικού έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων τηλεκπαίδευσης, τα οποία σύντομα θα είναι προσβάσιμα και στους/στις μαθητές/τριες με προβλήματα ακοής.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα της εκπομπής «Μαθαίνουμε στο σπίτι» αναρτάται καθημερινά στις διευθύνσεις:

 www.edutv.gr

 https://blogs.sch.gr/dertv/

Οι εκπομπές, μετά την προβολή τους, διατίθενται ανά τάξη «κατ’ απαίτηση» (on demand) στη διεύθυνση:

https://webtv.ert.gr/shows/mathainoume-sto-spiti/ .

οι αποδέκτες της παρούσας να ενημερώσουν σχετικά όλους τους/τις εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε. της χώρας, προκειμένου να μεριμνήσουν άμεσα για την ενεργή συμμετοχή κάθε μαθητή/τριας στις ως άνω διαδικασίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης/ διδασκαλίας.

 

Απάντηση