Πριν το Πάσχα ανακοινώνεται η μειωμένη ύλη για τις Πανελλήνιες 2020

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον Alpha, τόνισε οι Πανελλήνιες αναμένεται να γίνουν τέλος Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου με μειωμένη ύλη. Πότε ανοίγουν τα σχολεία, τι γίνεται με τα Πανεπιστήμια.

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι η ύλη των Πανελληνίων θα δεχθεί σημαντική μείωση, αλλά και ότι θα ανακοινωθεί πριν το Πάσχα.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια, ενώ όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι «οι λοιμωξιολόγοι θα μας πουν πότε θα ανοίξουν τα σχολεία».

Σε σχετικό ερώτημα για το αν θα ανοίξουν και πάλι τον Σεπτέμβριο απάντησε: «Δεν έχω αυτή την στιγμή τέτοιο σενάριο. Οι ειδικοί θα μας πουν πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και εκείνοι θα μας δώσουν οδηγίες έτσι ώστε να λάβουμε τις αποφάσεις μας».

Η ύλη των Πανελληνίων

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι φετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών θα εξεταστούν στην ύλη που διδάχθηκε στις σχολικές αίθουσες μέχρι τις 11 Μαρτίου οπότε και έκλεισαν τα σχολεία.

Εντός των ημερώνμ αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την εξεταστέα ύλη, καθώς τα σχολεία έχουν καλύψει σχεδόν όλα τον ίδιο όγκο ύλης.

Το ιατρικό επιτελείο είναι αυτό που θα ορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι εξετάσεις, οι οποίες όπως ανέφερε νωρίτερα και η Νίκη Κεραμέως τοποθετούνται στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου

Δηλαδή πόσοι υποψήφιοι θα είναι σε κάθε αίθουσα και ποια θα είναι η διάταξη των θέσεων με βάση τις αποστάσεις ασφαλείας, πόσοι διδάσκοντες θα επιτηρούν, αν τυχόν προκριθεί να μην εξετάζονται οι μαθητές όλοι την ίδια ημέρα. Επίσης, θα πρέπει να αποφασισθεί πως θα γίνεται η μετακίνηση των μαθητών.

Κάθε χρόνο, παίρνουν μέρος στις Πανελλαδικές περίπου 90.000 μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *